Debutând la 20 de ani cu volumul de poezie “Boemia unui mort”, Claudiu Dumitrache, cunoscut pentru activitatea muzicală din țară și din străînătate, și-a publicat propria biografie în anul 2019, carte pe care a numit-o “20”.

Tânărul poet a ales să-și construiască cartea biografică dintr-un interviu pe care l-a purtat cu Oana Păuna pentru comunitatea Elita României , o introducere cu atribuții filozofice și prefațe sau recenzii scrise de artiști români și internaționali.

Cartea a fost lansată la Târgul Internațional de Carte “Gaudeamus” din București în noiembrie 2019 sub editura Coresi, iar Claudiu Dumitrache a intrat în Cartea Recordurilor din România în mai 2020. Autorul a fost certificate cu recordul național de “Cel mai tânăr autor de autobiografie” .

“Recordul este unul simbolic. Și nu sunt primul “tânăr” din lume care și-a publicat o carte biografică, așa cum se înflorește în presă. Au mai fost și alții mai tineri înaintea mea. Recordul a fost omologat de Cartea Recordurilor din România, nu de Guinness World Records. World Records Academy m-a recunoscut că fiind cel mai tânăr autor de autobiografie din lume, dar cu siguranță nu este așa și etica mea nu mi-a permis să accept înșelătoria pentru care trebuia să plătesc. Am spus pas acestei escrocherii. Sunt într-adevăr, prima persoană din România care și-a publicat biografia la 20 de ani. Toate drepturile de autor sunt ale mele, chiar dacă în cărticică se regăsesc și alți autori vorbind despre mine.“, a ținut Claudiu să declare pentru recentews.ro în urma unor nelămuriri și speculații din mass-media.

Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop l-a felicitat pe Claudiu printr-un laudatio după ce recordul său a devenit viral pe internet, considerându-l “un simbol pentru viitorul creției intelectuale care nu trebuie să moară niciodată”.

Claudiu, acum în vârstă de 21 de ani, pregătește un proiect literar alături de mai mulți scriitori pe care l-a numit “Regal Literar”. Proiectul presupune publicarea unor antologii ale operelor literare contemporane o dată pe an și decernarea unor premii pentru autorii ce-și aduc aportul la îmbogătirea litearturii românești, cât și construirea unei platforme literare online.

În ceea ce privește partea muzicală, Claudiu continuă să cânte pentru românii din țară și din strainanate pregătind melodii care se adresează “unui public mai larg decât acela căruia i s-a adresat până acum”.