Cel mai scump transfer din istoria Bundesliga a fost făcut de Bayern Munchen. Bayern Muchen l-a transferat pe fundașul Lucas Hernandez de la Ateltico Madrid. Suma colosală pentru care a fost făcut transferul a fost de 80 milioane de euro.

Înainte de Lucas Hernandez, cel mai scump transfer în Bundesliga era cel din 2015 și era un transfer intern, cel al lui Julian Draxler de la Schalke la Wolfsburg pentru suma de 43 milioane de euro.

4 ani mai târziu, în 2019, campioana Germaniei a detronat transferul lui Julian Draxler prin tranzacționarea celor 80 milioane de euro pentru Hernandez.

Ești pasionat de fotbalul din Germania? Alătura-te comunității 10pariuri.ro care are o secțiune specială cu ponturi pariuri Bundesliga.

Lucas Fracois Bernard Hernandez – Bibliografie

Lucas Hernandez, pe numele său complet Lucas Fracois Bernard Hernandez, s-a născut pe 14 februarie 1996 la Marseille. Acesta s-a mutat cu familia în Spania 4 ani mai târziu și a luat contact cu cariera de fotbalist la vârsta de 9 ani intrând în clubul Rayo Majadahonda care era o echipă mică din Madrid. După 2 ani în Rayp Majadahona, Hernandez a plecat la Atletico Madrid, acest lucru fiind un semn că viitorul lui Hernandez avea să fie în fotbal.

Acesta s-a dezvoltat firesc în etapele de juniori și tineri și a început să fie urmărit de Diego Simeone, iar mai apoi a primit ocazia de a arăta ce poate pe 3 decembrie 2014 când urma să joace 90 minute într-o partidă de cupă cu echipa L’Hospitalet. După numai 2 săptămâni, Hernandez debutează și în La Liga unde îl înlocuiește pe Guliherme Siqueira la Bilbao.

În vara lui 2015, Simeone era deja convins de potențialul puștiului și îl trece la echipa mare oferindu-i și un nou contract. După această promovare, Hernandez a jucat 110 meciuri pentru Atletico Madrid, dintre acestea 67 fiind în La Liga, 18 în Copa del Rey și 25 în cupele europene.

Eligibilitatea de a juca

Hernandez era eligibil atât pentru a juca la naționala Franței, cât și pentru a juca la naționala Spaniei, dar a ales țara natală deoarece ar fi trebuit să renunțe la naționalitatea franceză pentru naționala Spaniei, dar și pentru că Didier Deschamps era mult mai hotărât în ceea ce îl privea pe jucătorul francez.

A debutat în martie 2018 într-un meci amical contra Columbiei, meci în care l-a înlocuit pe Lucas Digne în minutul 76. După aceasta, a urmat Campionatul Mondial din Rusia în cadrul căreia Hernandez a câștigat titlul de campion Mondial.