Campionul mondial Manuel Neuer promovează camera foto cu cea mai rapidă focalizare din lume. Cel mai bun portar din lume va prezenta α6000 pe propria pagină de Facebook, cu 8 milioane de fani.

Sony este lider de piață în Germania pe nișa aparatelor foto compacte (CSC), însă planurile companiei vizează creșterea cotei de piață.

În acest context, campionul mondial Manuel Neuer apare într-o campanie TV cu reclame de 20 și 30 de secunde la televiziunile germane, unde promovează Sony α6000, camera foto cu cea mai rapidă focalizare din lume.

Campania numită ”Neuer Fokus” folosește un joc de cuvinte, traducerea titlului său fiind ”Focus Nou”, și face o paralelă între cel mai rapid portar și cea mai rapidă cameră foto compactă din lume. În spotul publicitar, Manuel Neuer folosește o cameră foto α6000 pentru a imortaliza propria paradă din ultimele minute ale unui meci.

Campania online a început deja, iar reclama în versiune extinsă (100 de secunde) și scurtă (30 de secunde) este disponibilă pe site-ul Sony Germania și pe canalul de YouTube Sony Europa.

Neuer își va folosi nu doar imaginea în spotul publicitar, ci și pagina de Facebook cu 8 milioane de fani pentru a prezenta fanilor performantul aparat foto în cadrul campaniei, folosind hashtag-ul #NeuerFokus.

Campania reprezintă un pas important pentru Sony în Germania, la nivel de business. În timp ce segmentul de piață al camerelor foto compacte high end se bucură de o creștere rapidă, piața DSLR-urilor continuă să se comprime. Această dinamică va întări poziția Sony pe piața camerelor foto cu obiective interschimbabile.

Campania nu evidențiază doar focalizarea extrem de rapidă, de doar 0,06 secunde a Sony α6000, ci și dimensiunile reduse ale aparatului foto și calitatea materialelor, ceea ce o face ideală pentru orice tip de fotograf.

α6000 dispune de un senzor Exmor™ APS HD CMOS de 24.3MP și de un vizor  OLED Tru-Finder™ pentru control manual.