Veşti foarte bune pentru locuiorii oraşului Blaj din Judeţul Alba. Graţie performaneţlor reuşite de echipa de volei feminin a oraşului, care a devenit Campioana României, autorităţile locale au luat decizia de a construi o sală polivalentă cu o capacitate de 2000 de locuri.

32 de milioane de lei va costa Sala Polivalentă în care pot încăpea 10% din locuitorii oraşului Blaj. Decizia s-a luat deoarece sala de sport în care joacă echipa de volei feminin a devenit neîncăpătoare.

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ”blăjenii au fost întotdeauna mari iubitori de sport” şi îl ”tot întreabă când începe construcţia”, fiind nemulţumiţi că echipa de volei îşi desfăşoară meciurile de acasă din Liga Campionilor la Sibiu, deoarece sala din localitate nu îndeplineşte condiţiile necesare unei astfel de competiţii.

”Avem un contract cu Federaţia Română de Volei prin care, în următorii cinci ani, după ce va fi gata, o punem la dispoziţie gratis pentru toate meciurile loturilor naţionale. Şi celelalte echipe din judeţ, de handbal, de baschet, vor juca la Blaj meciurile din cupele europene. Am luat decizia înfiinţării ei având în vedere că avem această echipa mare, că oamenii iubesc acest sport. Dacă la Alba Iulia exista sală polivalentă nu mai făceam. Suntem cel mai mic oraş din România care va avea o sală polivalentă. La dimensiunea ei, va fi una dintre cele mai frumoase din ţară”, a spus primarul din Blaj.

Sala va avea peste 2.000 de locuri, iar în ea se vor organiza şi meciuri de volei, baschet, handbal, box, dar şi expoziţii, concerte, spectacole, târguri sau expoziţii.

Echipa de volei feminin a oraşului a cucerit anul trecut pentru al treilea an consecutiv titlul de campioană a României, obţinând rezultate foarte bune, an de an, şi în cupele europene.