Peste două milioane de români au fost notificaţi prin email de NN Pensii private, că fondul lor de pensii tocmai s-a redus cu 12%. Motivul? E criză şi dreptu urmare, românii trebuie să piadă din banii de pensie.

Cel mai mare de fond de pensii private din ţară taie peste noapte, cu 13%, fondul de pensii al românilor care şi-au depus contribuţia din Pilonul II. Invocând starea de rugenţă din ţară ca urmare a pandemiei de coronavirus, NN a decis să reducă banii din conturile românilor.

Aşadar, îţi pui banii la fondul privat de pensii cu speranţa că apuci pensia, dar încă din timpul vieţii, aflii că într-o lună ţi-au dispărut mii de lei din cont.

Pe 12 martie 2020 NN anunţa că a cumpărat 10,2% din drepturile de vot ale furnizorului de servicii medicale private MedLife, ceea ce înseamnă că au ajuns la o investiţie de circa 83 de milioane de lei la această companie. NN a raportat acelaşi prag de deţinere şi la Fondul Proprietatea.

Guvernul Orban se gândeşte să majoreze contribuţia de la Pilonul II de pensii, ca să dea mai mulţi bani privaţilor, care iată, vedem ce fac cu banii românilor.