Dintre toate evenimentele deosebite din viața fiecăruia, cu siguranță nunta este cea mai așteptată – unirea celor doi într-un singur gând. Este esențial ca fiecare detaliu legat de aceasta să fie urmărit îndeaproape și pregătit corespunzător, iar alegerea unei echipe de fotografi face parte din aspectele de rezolvat în acest sens.

Cine ar putea să îi sfătuiască pe viitorii miri mai bine în ceea ce privește alegerea fotografului, dacă nu chiar o echipă profesionistă? Jadoris este o astfel de echipă, ce a reușit în decursul activității sale să le ofere protagoniștilor amintiri de neuitat, fiecare pagină răsfoită din albumul de nuntă trezind emoții chiar mai puternice decât cele trăite în fericita zi. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmărească orice cuplu atunci când pornește în căutarea fotografului de nuntă:

# Alegerea fotografului după recomandările făcute de ceilalți clienți

Un prim pas ar fi să se aibă în vedere recomandările și sfaturile celor ce au beneficiat deja de astfel de servicii și dețin și dovada că prestația de care au avut parte s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Site-uri de specialitate, pagini de prezentare, forum-uri, prieteni și cunoștințe – toate acestea reprezintă surse de care se pot folosi cei ce caută fotografi pentru nuntă.

Ceea ce trebuie să urmărească utilizatorii atunci când vizualizează albumele exemple oferite de aceștia sunt calitatea și claritatea fotografiilor, iscusința cu care au fost surprinse cele mai importante cadre, lumina și unghiurile din care au fost realizate fotografiile etc. Stârnesc fotografiile emoțiile de altfel resimțite și în ziua nunții? Readuc în mintea celor ce le privesc amintirile deosebite create atunci, reușesc să fure un zâmbet de pe chipurile acestora?

Nu trebuie pierdut din vedere faptul că moda se schimbă în permanență, deci stilul trebuie să fie orientat către nevoile clienților. Se dorește obținerea unor fotografii de poveste, care să suprindă pe cât posibil în prim plan protagoniștii, în deplina lor strălucire.

# O echipă de profesioniști în locul unui singur fotograf

Potrivit experților în arta fotografiatului Jadoris.com, de preferat este să se opteze pentru o echipă de 2 fotografi pentru eficiență crescută. O pereche de ochi în plus este întotdeauna mai de folos. De altfel, chiar și cel mai bun fotograf mai comite erori, de aceea un coechipier ar putea să elimine această problemă.

Nu este absolut necesar ca aceștia să aibă stiluri asemănătoare. Din contră, diversitatea este de dorit în astfel de situații pentru că oferă șansa de a crea cadre caracterizate de un farmec aparte. Jadoris este de altfel o asemenea echipă, ce a reușit să le ofere clienților mereu rezultate care au întrecut cu mult așteptările acestora.

# Experiența este necesară

Acest aspect nu face referire doar la calitatea pozelor. Important de avut în vedere ca fotograful să aibă capacitatea de a se adapta la fiecare situație. Modul de a lucra, felul în care realizează albumele de nuntă (a se vizualiza cele de prezentare dacă sunt disponibile) – sunt aspecte neapărat de avut în vizor. Implicarea profesionistului trebuie să fie subtilă, să fie cât mai puțin vizibil.

# Rezervarea din timp a fotografului

În general echipele cele mai talentate de fotografi trebuie rezervate din timp din cauză că sunt foarte solicitate. Pentru ca nunta să fie o adevărată reușită, alegerea acestor servicii trebiuie să fie făcută cu cel puțin 6 luni înainte.

# Semnarea unui contract

Nimeni nu își dorește să descopere în fericita zi că fotograful lipsește, de aceea este de preferat să se încheie un contract cu partea colaboratoare, eventual să se achite un avans pentru serviciile oferite. Dacă apar nereguli apoi, mirii dețin dovada. De preferat este să se menționeze aici data, ora și locația nunții, astfel ca toate să se desfășoare după plan.

# Timpul în care va fi gata albumul

Unii fotografi reușesc să livreze albumul într-un interval destul de scurt, iar în cazul altora durează mai mult. Asta depinde și de cât de mult retuș necesită fotografiile, în cât timp este finisat albumul. Dacă se stabilește un termen în această privință, atunci mirii vor avea garanția că vor primi albumul în timp util.

După ce clienții primesc răspunsuri satisfăcătoare la toți pașii de mai sus, încă mai rămân câteva aspecte de rezolvat. De exemplu, întrebarea cu privire la costurile serviciilor nu trebuie nicicum neglijată, dar mai ales cea care privește costurile suplimentare posibile este absolut necesară. Stabilirea unui număr aproximativ de fotografii este de preferat pentru orice neplăceri ulterioare.

Așadar, ținând cont de toate aceste aspecte, neîndoilenic orice cuplu ce urmează să își unească destinele va găsi acea echipă de fotografi care să se plieze exact pe nevoile lor. Doritorii pot accesa pagina jadoris.com pentru a descoperi ofertele pe care această echipă expertă le pune la dispoziția celor interesați.