Demisia este o decizie foarte importantă pe care cu toţii am luat-o în considerare măcar o dată în viaţă. Iar atunci când în fiecare zi te gândeşti la acest lucru, ar trebui să faci acest pas oricare ar fi implicaţiile.

Dacă nu te simţi confortabil la locul de muncă, nu eşti plătit suficient, nu eşti luat în considerare pentru promovare, te-ai plafonat sau pur şi simplu nu eşti mulţumit de actualul loc de muncă ar trebui să îţi schimbi jobul. Înainte de a face acest pas, ar trebui să te gândeşti la starea ta financiară. Însă, în cazul în care chiar vrei să faci această schimbare dar nu ai economii, poţi accesa un împrumut online rapid – credit247.ro, care te va ajuta să te pui pe picioare în această perioadă.

Primul pas pe care trebuie să îl faci înainte de a-ţi depune demisia este să îţi evaluezi situaţia financiară. Pentru că nu îţi poţi prezice viitorul financiar trebuie să minimalizezi cheltuielile. Astfel, va trebui să renunţi la micile plăceri ale vieţii pe perioada în care vei fi şomer. Dar pentru a face asta, trebuie să ai un fond de economii care să îţi acopere cheltuielile aproximativ jumătate de an. De asemenea, ar trebui să nu ai rate restante sau facturi neplătite. În cazul creditelor, trebuie să te asiguri că plătești cele mai mici dobânzi de pe piață. În acest sens, este ideal dacă poți refinanța creditele prezente.

Dacă vrei să stai o perioadă acasă, ar trebui să te gândești cu vei acoperi acea perioadă în CV. Chiar dacă fidelizarea la un loc de muncă contează într-o oarecare măsură, angajatorii apreciază mai mult dorința de perfecționare. Ceea ce înseamnă că dacă vei face câteva cursuri de specializare în domeniul tău, îți vei putea găsi un loc de muncă mai bun decât cel pe care îl aveai înainte. Dacă intenționezi să călătorești în această perioadă, îți poți dezvolta cunoștințele de online și PR creându-ți un blog de călătorii.

Un alt aspect important precare trebuie să îl ai în vedere este că în perioada de șomaj nu îți mai plătește nimeni pensia privată și nici asigurarea medicală. Cu alte cuvinte, nu vei mai beneficia de rețete gratuite sau compensate, vei plăti pentru orice intervenție chirurgicală și pentru analize, iar în contul de pensie privată și nici cel de stat nu vor fi virați. Câteva luni fără contribuții la pensia privată nu ar trebui să te afecteze prea tare însă de asigurare medicală ai nevoie tot timpul, pentru că nu știi când te poți îmbolnăvi. Îți poți face o asigurare privată de sănătate pentru a acoperi perioada ta de șomaj.

Starea financiară joacă un rol foarte important în luarea deciziei de a demisiona. În cele mai multe cazuri oamenii nu părăsesc un loc de muncă de care nu sunt mulțumiți pentru că le este frică că nu se vor descurca în perioada de șomaj, iar motivul pentru care vor să demisioneze este venitul prea mic. Pentru a ieși din acest vicios poți să iei împrumuturi rapide cu buletinul și vei putea să îți finanțezi o perioadă de respiro între job-uri