Sezonul rece bate la ușă, perioada anului în care condusul devine o aventură, dacă automobilul nu este perfect echipat pentru iarnă. Pentru a vă feri de orice probleme este nevoie să respectați câteva reguli, să aveți în vedere lucruri pe care trebuie să le faceți odată ce iarna s-a instalat pentru ca mașina dumneavoastră să funcționeze impecabil în ciuda intemperiilor vremii. 

Top 5 sfaturi utile pentru a nu fi niciodată în încurcătură în sezonul rece!

  1. Înainte de venirea sezonului rece ar fi de preferat să faceți o vizită la service cu mașina pentru o revizie tehnică, unde se poate detecta orice nefuncționalitate imposibil de găsit pe cont propriu. Dacă nu aveți timp să ajungeți la un mecanic, încercați să studiați exteriorul mașinii, să verificați atent orice mică problemă care s-ar putea agrava odată cu venirea frigului. 
  2. Știați că trebuie să vă modificați puțin stilul de condus atunci când carosabilul este acoperit cu zapadă sau cu gheață? În primul rând, evitați să apăsați frâna brusc, atunci când este polei. 

Este recomandată folosirea frânei de motor, adică trecerea într-o treaptă inferioară, dintr-o treaptă superioară de viteză pentru încetinirea automobilului. De asemenea, este bine să păstrați distanța față de mașinile din față pentru a evita orice impact. Atunci când conduceți pe timp de iarnă ar trebui să nu bruscați volanul niciodată, pentru ca automobilul să nu derapeze.

  1. Deraparea este marea problemă cu care se confruntă șoferii pe timpul sezonului rece. Pentru ca aceasta să fie mult atenuată sau evitată aproape în totalitate, sunt necesare pneurile potrivite pentru iarnă, mai ales că amenda pentru circularea în timpul iernii cu cele de vară este extrem de costisitoare.

Dar, dacă doriți să evitați mersul la service la fiecare schimbare de anotimpuri, puteți încerca să vedeți care sunt avantajele pneurilor all season de la Firestone și dacă acestea sunt potrivite pentru automobilul dumneavoastră. Acestea sunt extrem de fiabile și vă pot câștiga timp prețios, prin evitarea deplasării la service pentru înlocuirea în fiecare sezon.

  1. Pentru ca mașina dumneavoastră să nu sufere iar la primăvară să arate… „îmbătrânită”, este de preferat să nu lăsați zăpada căzută prea mult timp pe automobil, chiar dacă nu aveți în plan să ieșiți la plimbare. Gheața, frigul și zăpada nu sunt prietenele caroseriei, iar dacă aveți o mică zgârietură, sub influența acestora, apare rugina care va afecta aspectul exterior al mașinii.
  2. În sezonul rece, temperaturile ajung cu ușurință sub 0 grade, ceea ce necesită o grijă în plus față de mașina dumneavoastră. Înainte ca vremea să devină geroasă, trebuie să vă asigurați că aveți antigel suficient și că ați înlocuit soluția pentru spălat parbrizul cu una potrivită pentru iarnă. 

De asemenea, dacă locuiți într-o zonă cu climă severă, este de preferat să vă înlocuiți uleiul all season cu unul special pentru temperaturi scăzute. Iar dacă dețineți un automobil care funcționează cu combustibil diesel, trebuie să știți că există o variantă a acestuia specială pentru sezonul rece, care rămâne în stare fluidă până la -35 de grade Celsius. 

Dacă respectați recomandările specialiștilor de întreținere și folosire a mașinii pe timpul sezonului rece, nu vă rămâne decât să vă bucurați de condus în siguranță, pe orice tip de vreme, mai ales că iarna are o frumusețe aparte, care poate înveseli orice zi mohorâtă! 

Sursa foto: Pexels.com