Ce trebuie să faci după un accident. Un centru de daune rezolvă rapid problemele

Accidentele auto sunt evenimente nefericite care pot apărea oricând în viața unui șofer. Oricât de bine ai conduce și oricât de pregătit ai fi de drum, pot apărea situații neplăcute în care să fii implicat. Tocmai de aceea, este necesar să fii bine pregătit și să cunoști pașii pe care trebuie să îi urmezi în cazul în care faci accident.

De asemenea, trebuie să știi cum poți rezolva rapid problemele autoturismului tău, în cazul în care acesta este afectat de accident. Un centru de daune te poate ajuta să te bucuri de un autoturism reparat și gata din nou de drum, în cel mai scurt timp.

Cum procedezi dacă faci accident

  1. Verifică asigurarea – firește, niciun șofer nu are dreptul, din punct de vedere legal, să conducă o mașină fără o poliță RCA valabilă. Tocmai de aceea, trebuie să fii foarte atent cu privire la valabilitatea asigurării tale și să ai grijă ca aceasta să nu fie expirată. În cazul în care ești implicat într-un accident auto, asigurarea va fi esențială în vederea reparării mașinii tale, dar și a celeilalte părți implicate. Pe lângă asigurarea RCA, existența unei polițe CASCO este și ea un mare avantaj. Aceasta te poate salva de multe cheltuieli, dacă accidentul nu implică și o altă mașină.
  2. Încheie un formular de constatare amiabilă cu celălalt șofer – poliția nu trebuie notificată în cazul oricărui accident auto, iar cele ușoare presupun doar completarea unui formular de constatare amiabilă de către cei implicați. Firește, acest lucru este recomandat doar dacă ambii șoferi dețin o asigurare RCA valabilă. În caz contrar, trebuie anunțate autoritățile.
  3. Sună la un centru de daune – dacă ești asigurat, notificarea centrului de daune trebuie făcută cât mai rapid după producerea accidentului. Poți declara dauna auto asiguratorului prin intermediul numărului de telefon pus la dispoziție de către acesta. Constatarea poate fi efectuată și în ziua următoare, însă este necesar ca asiguratorul să fie informat despre daune imediat după producerea accidentului.

Cum te poate ajuta un centru de daune după un accident

Un centru de daune îți poate sări imediat în ajutor pentru a-ți putea pune mașina pe picioare imediat după producerea unui accident. Așa cum probabil deja știi, orice daună auto trebuie declarată și rezolvată, înainte de a putea circula din nou cu autoturismul. Inclusiv o bară îndoită sau o ușă înfundată poate fi un motiv pentru care să fii oprit de poliție în trafic.

Imediat după producerea unui accident, un centru de daune te va programa pentru o constatare a daunei și pentru a-ți oferi sprijin în completarea dosarului de daune. Prin intermediul www.carsinv.ro, poți să descoperi un centru de daune care îți poate oferi programări la un service aflat în aceeași locație cu a centrului. De asemenea, cu ajutorul serviciilor unui astfel de centru vei putea avea mașina reparată în maximum 5 zile, în cazul unor daune majore. Tot Cars Inv îți va pune la dispoziție consiliere din partea unui expert în astfel de probleme, dar și o mașină de schimb în perioada în care autoturismul tău se află în service.

Așadar, în cazul unui accident auto, pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt clari și deloc complicați. Este recomandat să apelezi la un centru de daune pentru a-ți repara imediat mașina și pentru a putea trece rapid peste un astfel de eveniment.