Lipsa exercițiior fizice și a momentelor de relaxare constituie două dintre principalale motive care ne influențează atât stare de bine, cât și randamentul la job. Însă dacă ne folosim de câteva trucuri simple putem să ne îmbunătățim și sănătatea și productivitatea muncii. Iată ceea ce poți face dacă vrei să-ți păstrezi energia la un nivel foarte ridicat în timpul orelor de serviciu.

Mergi pe jos

Una dintre cele bune metode prin care poți să-ți menții corpul într-o formă fizică foarte bună este să mergi cât mai mult pe jos. Dacă nu ai foarte mult timp liber la dispoziție într-o zi, poți alege să mergi pe jos de acasă până la serviciu sau de la job înapoi către casa ta, în funcție de cum te simți mai confortabil. În cazul în care nu locuiești aproape de serviciu, o sugestie ar fi să mergi pe jos măcar o parte din drumul până sau dinspre birou. Mersul pe jos te va ajuta să îți păstrezi o stare fizică bună pe durata întregii zile și, astfel, să ai o productivitate crescută la job.

Folosește cu încredere un scaun sau un fotoliu de masaj

O altă variantă la care poți apela ca să ai grijă de sănătatea ta este să-ți achiziționezi un fotoliu sau un scaun de masaj pe care să-l folosești acasă, înainte ori după serviciu. Fotoliile de masaj dispun de numeroase funcții și programe, cu beneficii multiple pentru corp. Unul dintre cele mai importante beneficii ale unui fotoliu sau scaun de masaj este că luptă direct cu durerile de mâini, de spate, de gât, de picioare și de picioare. De asemenea, un fotoliu sau un scaun de masaj contribuie la îmbunătățirea sănătății posturale care, de multe ori, are de suferit din cauza sedentarismului. În plus, un fotoliu sau un scaun de masaj este ideal pentru relaxare, datorită inovațiilor tehnologice de care dispune. După o sesiune de 15-20 de minute de masaj, mușchii corpului se relaxează, iar oboseala dispare.

Oferă-ți pauze

Sănătatea ta posturală poate fi îmbunătățită nu doar cu ajutorul unui fotoliu sau scaun de mesaj, ci și prin intermediul pauzelor dese. Așadar, dacă ai un job care presupune să lucrezi foarte mult la calculator, obișnuiește-te ca, după fiecare oră petrecută pe scaun, să îți oferi o pauză de zece minute. Ridică-te de pe scaun și mergi prin birou. Dacă îți simți mintea și corpul tensionate, o idee bună ar fi ca, în cele zece minute de pauză, să faci niște exerciții de stretching sau de respirație. După, te vei simți cu siguranță mai relaxat și mai bine dispus.

Sursa foto: pixabay.com