Ce s-a întâmplat cu conacul Playboy după moartea lui Hugh Hefner?

Una dintre cele mai mediatizate clădiri din lume în ultimele decenii a fost conacul Playboy, ce i-a aparținut lui Hugh Hefner. Totuși, activitatea la conac a încetat după moartea lui Hefner din 2017.

Hefner s-a stins din viață la vârstă de 91 de ani, la scurt timp după ce tocmai vânduse celebrul conac. El l-a scos la vânzare pentru suma de 200 de milioane de dolari, dar în cele din urmă i l-a cedat miliardarului Daren Metropoulos pentru 100 de milioane de dolari.

Conform înțelegerii dintre cei doi, Hefner a putut să locuiască în conac până când s-a stins din viață. Conacul are 20 de camere și se întinde pe o suprafață de 14 mii de metri pătrați, iar în prezent este în proces de renovare. Totuși, potrivit acordului semnat de cei doi, noul proprietar nu poate face modificări radicale.

„Sunt extrem de pasionat de arhitectura sa și aștept cu nerăbdare această oportunitate de a transforma una dintre cele mai bune proprietăți din țară. După cum știa domnul Hefner, intenționez să renovez cu meticulozitate proprietatea, având în vedere cele mai înalte standarde de calitate”, a spus Metropoulos pentru The Sun.

Playboy, un fenomen mondial

Revista Playboy a fost înființată la Chicago în 1953 de Hugh Hefner și a devenit una dintre cele mai cunoscute din întreaga lume, având ediții în numeroase țări. Anii de glorie au fost ’70, când media a fost de 5.6 milioane de reviste vândute pentru fiecare ediție. Recordul a fost atins în noiembrie 1972, când revista a fost vândută în 7.161.561 de exemplare. Pe măsură ce piața de reviste print a intrat în declin, aceeași soartă a avut-o și Playboy, iar vânzările au scăzut dramatic.

Totuși, Playboy rămâne una dintre cele mai cunoscute reviste la nivel mondial și a avut ediții în nu mai puțin de 47 de țări. Inclusiv în România, între 1999 și 2016, unde nume foarte cunoscute au apărut pe copertă. Cât privește conacul, acesta a fost o locație de filmare pentru Beverly Hills Cop II, în care inclusiv Hefner apare, dar și în producții precum The House Bunny și Hop.

Mai mult, conacul apare și în jocul Grand Theft Auto V, un joc video legendar, dar și în jocuri de păcănele online precum Playboy Fortunes, videoslot dezvoltat de Gameburger Studios în anul 2020 și care a prins foarte bine la publicul pasionat de jocuri de cazino. Slotul are ca simboluri celebrul logo cu iepuraș, iar femeile frumoase nu lipsesc de pe role.

Primul conac a fost în Chicago

Conacul faimos din Los Angeles nu a fost primul deținut de Hugh Hefner. De altfel, conacul original al Playboy a fost achiziționat în 1959 de Hefner. E vorba despre o clădire construită în Chicago în 1899 pentru un chirurg faimos, care i-a avut prieteni pe Theodor Roosevelt și Robert Peary.

După ce s-a mutat în clădire, Hefner a adus mai mulți iepurași Playboy aici și diverși angajați. Clădirea mai conținea o sală de jocuri, pistă de bowling dar și o piscină și un bar. Deși acesta a fost sediul oficial al Playboy Enterprises până în 2012, Hefner s-a mutat în Los Angeles în 1974. Iar clădirea din Chicago a fost cedată Institutului de Arta în 1989, pentru ca în 1993 să fie vândută unui dezvoltator pe nume Bruce Abrams.