Trăim într-o perioada în care există numeroși factori care ne afectează starea de bine. Deși, tindem către o viață fericită unde toate lucrurile sunt așezate într-o manieră perfectă, trebuie să recunoaștem că aceste dorințe ajung să se materializeze foarte greu.

Viața amoroasă, problemele legate de serviciu ori lipsa stimei față de propria persoană sunt doar câteva din principalele probleme care macină numeroase persoane. Rezolvările sunt de cele mai multe ori aproape imposibil de găsit. Astfel că, singură soluție reală care ne poate ajuta pe noi să fim mai bine este să apelăm la un specialist, psihoterapeut București sau orice cabinet de psihologie pe care îl găsești mai aproape de tine.

Când este momentul să apelezi la un psihoterapeut?

Indicată este consultarea constantă a unui psihoterapeut. Atunci când ai prilejul de a discuta cu cineva despre orice eveniment din viața ta și mai ales despre orice problemă care survine de-a lungul timpului, mintea devine mai eliberată, iar sfaturile pe care le primești sunt foarte benefice. Însă, există numeroase persoane care consideră că au capacitatea necesară și energia psihică de a lua orice lucru de la capăt fără a întâmpina vreo dificultate, lucru care poate fi complet adevărat.

Totuşi, în anumite momente când în interiorul individului se nasc frustrările, nemulțumirile, conflictele interioare și nu trec în primele zile, este evident că au luat naștere anumite probleme care depășesc capacitatea propriei persoane de a le gestiona și astfel, ajutorul de specialitate devine foarte important.

În situațiile în care trăirile tale capătă o intensitate mult mai mare, iar maniera în care îți manifești aceste trăiri este una care poate depăși limita normalului, este foarte bine să realizezi sau să ai persoane în jurul tău care să te facă să observi că trebuie să cauți o metodă de a preveni o astfel de continuitate.

De asemenea, un moment care îți poate indica faptul că a venit vremea să discuți cu un psiholog despre problemele tale este atunci când în urma unei traume sau a unei simple neplăceri ai început să consumi tot mai mult alcool. Orice persoană care realizează în interiorul său că este pe cale de a o lua pe o cale greșită, nu este nici pe departe o persoană bolnavă. Așadar, poți profita de dorința de a reveni pe făgașul normal al vieții prin acceptarea primirii unui ajutor venit din partea unui psiholog.

Situațiile în care activitățile tale favorite nu îți mai aduc nicio plăcere arată o altă formă a lipsei de poftă de viațăDacă înainte, te considerai o persoană care își recăpăta energia de fiecare dată când practicai hobby-ul tău preferat, iar acum, simți că nimic din toate acestea nu îți mai provoacă niciun interes înseamnă ai o anumita suferință și că nu ar trebui să te plafonezi în această stare nefericită și să cauți un mod de a-ți reveni.

De foarte multe ori, chiar și sistemul tău imunitar îți poate oferi semne că nu ești într-o formă foarte bună din punct de vedere psihic. Așadar, este foarte bine să iei în considerare orice detaliu care poate fi mai greu de observat uneori și orientează-te către găsirea unei soluții productive.

Cu ce te poate ajută un psiholog?

În primul rând, este esențial a nu se confunda o discuție dintre cu un psiholog și una cu un prieten. Indiferent cât de intim ți-ar putea fi un prieten, nu ai capacitatea absolută de a vorbi cât mai deschis cu el. Cu siguranță, vor exista anumite lucruri ce simți că trebuie să rămână ascunse în interiorul tău, însă o conversație cu un psihoterapeut se desfășoară în condiții 100% confidențiale și fără prejudecăți, ceea ce îți oferă un plus de disponibilitate în a te deschide complet cu tot ceea ce ai pe suflet. De asemenea, evaluarea din partea unui specialist are un caracter mult mai profesional și cunoaște exact către ce amănunte să se orienteze.

Importanța vizitei la psiholog constă în faptul că nu se permite o amplificare a problemei de care tu suferi la acel moment, o amplificare care poate solicita ulterior tratamente mult mai complexe. Terapiile care se desfășoară într-o manieră foarte armonioasă și potrivită necesităților tale îți redau o energie pozitivă și puterea de a depăși o traumă ce te măcină.

Psihoterapeutul Daniel Ivan

Cabinetul psihoterapeutului Daniel Ivan din București se poate mândri cu punerea la dispoziție a unor servicii profesionale de psihoterapie, optimizare comportamentală sau de dezvoltare profesională ce se desfășoară într-un cadru foarte prietenos și care asigură liniștea și armonia persoanei în cauză. Mai multe informații sunt disponibile pe Danielivan.ro referitoare la tehnica și modul în care se desfășoară astfel de terapii.