O alee pavată arată minunat și poate chiar crește valoarea casei. Opțiunile de implementare sunt diverse. Costurile medii ale pavajului pe m² variază în funcție de regiune și de calificarea echipei sau de tipul de pavaj folosit. Pavajul din beton va fi mai ieftin decât acele dale pavaj klinker și variantele de piatră naturală.

Pavele pentru alee: caracteristici și prețuri

  1. Pavaj din beton

Pavelele din beton au mai multe forme și dimensiuni. Utilizarea pietrelor de pavaj din beton este una dintre cele mai populare opțiuni pentru căile de acces. Pietrele de pavaj din beton sunt disponibile într-o gamă largă de culori, dimensiuni, texturi și grosimi. O firma constructii Bucuresti te va putea ajuta cu usurinta sa alegi pavajul potrivit pentru locuinta ta, insa poti chiar singur sa decizi ce ai nevoie pe baza urmatoarelor criterii.

Pro: Betonul oferă un aspect mai natural, iar așezarea pavajelor din beton este relativ ușoară și fără probleme, deoarece este uniformă și ușor de tăiat. În plus față de instalarea simplă și numeroasele opțiuni pentru culori, forme și dimensiuni, pavajul din piatră de beton este una dintre cele mai rentabile opțiuni pentru pavarea căii de acces. Pavajul din beton este, de asemenea, mai durabil decât betonul turnat, deoarece pavajul a trecut prin unele procese în prealabil. Dar nu există numai avantaje.

Dezavantaje : Deoarece culoarea pavajului din beton poate fi personalizată, pigmenții artificiali se pot estompa în timp. Pavajul din beton se poate rupe și atunci când este expus la fluctuații extreme de temperatură. Pentru a garanta o durată de viață lungă, tencuielile trebuie etanșate, ceea ce reprezintă un efort de întreținere relativ ridicat. În general, betonul nu poate concura cu argila sau piatra naturală în ceea ce privește durabilitatea.

  1. Dale pavaj din klinker

Klinkerul de pavaj (sau clincherul de lut) a fost folosit ca material utilizat pentru pavarea căilor de acces de câteva secole. Pavajul din clincher constă din lut turnat care este ars într-un cuptor și așezat pe un pat de nisip pe alee, de exemplu.

Pavajul din klinker este disponibil în diferite modele și combinații de culori și este o alternativă ideală la beton.

Avantaje : Comparativ cu betonul, pavajul din klinker este mai robust și mai durabil și nici culorile nu se estompează. Acestea vin într-o gamă de culori și forme, iar diferite modele pot fi așezate pentru a crea efecte vizuale diferite. Klinkerul din argilă conferă unei căi de acces un aspect elegant, de înaltă calitate. În plus, pietrele de pavaj din klinker sunt realizate din materiale naturale care pot fi refolosite și curățate. Argila este, prin urmare, o alternativă ecologică.

Dezavantaje : Costurile sunt semnificativ mai mari decât cu betonul. În medie, aici trebuie calculate cel puțin dublul costurilor materiale.

  1. Piatra naturală (cum ar fi pietrișul)

Piatra naturală este disponibilă în diferite modele și game de prețuri. Pietrele sunt deosebit de potrivite și populare pentru aleile de acces. Acestea sunt de obicei realizate din granit, dar uneori sunt realizate și din bazalt, calcar sau gresie.

Piatra naturală și pietrișul au fost utilizate pentru străzi și pavaje curți de câteva secole și se caracterizează prin durabilitatea și estetica atractivă.

Avantaje : pietrele naturale nu au nevoie de întreținere. Poți să le speli o dată sau de două ori pe an, altfel nu mai este nimic de făcut. De asemenea, sunt de neegalat în ceea ce privește longevitatea.

Dacă firma de construcții le așază corect, o cale de acces din piatră naturală va dura multe decenii. În plus, există o multitudine de opțiuni pentru designul optic datorită numeroaselor tipuri diferite de piatră. Rezultatul este întotdeauna o estetică nobilă și individuală.

Dezavantaje : în mod clar costurile. Aceste dale pavaj din piatră naturală sunt relativ scumpe și costă de aproximativ trei ori mai mult decât betonul. În plus, așezarea consumă mai mult timp și necesită mai multă forță de muncă, ceea ce crește și costurile manoperei.

Lucrările de pavaj sunt la mare căutare în anotimpurile mai calde. Fluctuațiile sezoniere ale prețurilor pot apărea, de asemenea, deoarece cererea pentru lucrări de montaj pavele este mult mai mare vara. Echipa de specialiști este de obicei mai ocupată și, din această cauză, este posibil ca, în sezonul cald, costurile de pavaj ale drumului sau ale curții să fie mai mari. Prin urmare, merită să iei legătura cu firma care se va ocupa într-un stadiu incipient și să planifici proiectul și, dacă este necesar, să te programezi.