Ce obiective turistice trebuie sa vezi in Bucuresti

Bucurestiul este una dintre cele mai vizitate capitale, in mod special de catre straini, datorita preturilor mici si datorita multitudinii de obiective turistice existente. Turistul din Bucuresti poate sa viziteze:

Ateneul Roman

Cea cea mai prestigioasa sala de concerte din Bucuresti si una dintre cele mai frumoase cladiri din oras. A fost construita in 1888 in stil neo-clasic, dupa un design al arhitectului francez Albert Galleron. Proiectul a fost conceput de catre diplomatul Constantin Exarcu, iar banii pentru finalizarea cladirii au fost adunati intr-o colectie publica. Cu domul sau de 40 de metri inaltime si coloanele dorice seamana cu un templu antic. Fatada frumoasa este impodobita cu mozaicuri care infatiseaza 5 conducatori romani. In interior sunt reprezentate scene din istoria romaneasca. Acesta este locul unde se poate asculta muzica clasica. Orchestra rezidenta este Filarmonica George Enescu.

Biserica Stavropoleos

Aceasta mica biserica este una dintre cele mai frumoase din oras. A fost construita in 1724 in timpul domniei fanariotului Nicolae Mavrocordat de calugarul grec Ioanichie. Biserica este reprezentativa pentru stilul Brancovenesc, care imbina elemente otomane si occidentale cu formele arhitecturale traditionale romanesti. Interiorul este la fel de frumos, cu sculpturi in lemn si piatra, picturi si fresce.

Muzeul Satului

Muzeul Satului a fost infiintat in 1936 si contine peste 300 de case din lemn, mori de vant, biserici etc. din intreaga tara. Turistii nu ar trebui sa rateze acest muzeu, fiind unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa. Multe dintre cladiri sunt originale si au fost aduse aici in bucati si reasamblate. Cele mai vechi case dateaza din secolul al XVII-lea. In spatele proiectului, inca de la inceput s-a aflat etnograful Dimitrie Gusti (1880 – 1955) care a dorit ca muzeul sa reflecte cat mai aproape aspectele vietii rurale. Din acest motiv, muzeul este organizat ca un sat adevarat, cu grupuri de case legate de drumuri.

Muzeul National de Arta (fostul Palat Regal)

Cladirea impresionanta care a fost Palatul Regal este situata in Piata Revolutiei, in coltul nord-vestic. A fost construita pentru prima data in jurul anului 1815 de printul Dinicu Golescu si a suferit schimbari de-a lungul mai multor decenii. Cladirea a fost remodelata in 1882-1885 dupa planurile arhitectului francez Paul Gottereau si a fost restaurata din nou dupa ce cladirea s-a distrus in urma unui incediu in 1926.

Incepand cu anul 1948, palatul gazduieste Muzeul National de Arta si expune o colectie extinsa a artei romanesti si europene care dateaza din secolele XV-XX. Cladirea a fost avariata in timpul evenimentelor din decembrie 1989 si a fost inchisa pentru mai multi ani pentru reparatii.

Acestea sunt doar o mica parte din obiectivele turistice care pot fi vizitate in Bucuresti, pe care cei mai multi turisti aleg sa le viziteze. Sunt turisti care pentru a se simti mai confortabil aleg sa inchirieze o masina din Aeroportul Otopeni. Ascar.ro vine in intampinarea turistilor cu cele mai bune servicii de inchirieri auto la cele mai mici preturi de pe piata raportate la calitate.