Atunci când te vezi nevoit să alegi între un tratament care presupune inserarea unui implant dentar sau o lucrare clasică, trebuie să cunoști toate informațiile despre ambele proceduri. Cel mai adesea sunt recomandate implanturile dentare, așa că astăzi acesta va fi și subiectul nostru. Citește acest articol pentru a afla tot ce trebuie să știi înainte de a lua o astfel de decizie.

Ce este un implant dentar?

Implant dentar  ultramodern de la ImplaDent este un dinte artificial care urmează să fie implantat în locul unui dinte lipsă. Acesta are la bază un surub de titan plasat la nivelul osului maxilar cu scopul de a înlocui dintele lipsă de pe arcadă. Fiind o procedură care se desfășoară într-o clinică stomatologică de renume, decurge foarte ușor și nu presupune niciun fel de durere.

Implant dentar sau lucrare clasică

Așa cum spuneam și mai sus decizia pe care trebuie să o iei constă în a alege dintre un implant dentar și lucrarea clasică. Puțini oameni știu că medicina stomatologică s-a bucurat de o evoluție impresionantă în ultimii ani, motiv pentru care astăzi implantul dentar este mult mai eficient comparativ cu puntea.

Iată care sunt principalele avantaje:

Implantul dentar împiedică pierderea de masă osoasă și nu afectează deloc dinții vecini. Acest lucru este foarte important, pentru că în cazul lucrărilor clasice dinții vecini sunt folosiți ca suport pentru cei artificiali și trebuie șlefuiți. Dacă vei apela la inserarea unui implant dentar  această problemă va dispărea.

Pe termen lung, comparativ cu metodele tradiționale, implantul dentar reduce riscul apariției cariilor, deteriorarea structurii osoase și distrugerea dintilor invecinati.

Mai mult decât atât, implanturile dentare sunt foarte durabile, iar dacă le îngrijești corect, pot să-ți reziste toată viața.

Din punct de vedere estetic, implantul dentar îți oferă și acest beneficiu. Astfel, cu un implant dentar vei putea zâmbi plin de încredere, iar cei din jur nu vor observa vreo diferență. Totodată, funcționalitatea este un alt beneficiu, astfel că cu implanturile dentare vei putea mânca fără probleme și te vei bucura de un confort sporit.

Etapele inserării unui implant dentar

Procesul de inserare a unui implant dentar presupune:

Prima etapă: medicul va plasa implantul la nivelul maxilarului și îl va acoperi cu un șurub, iar ulterior aceasta va fi acoperit de gingie. Acest proces durează între 3 și 6 luni.

A doua etapă: implică descoperirea implantului și aplicarea unui bont de vindecare. Acesta va sta aproximativ 10 zile pentru vindecare gingiei. La finalul acestei etape medicul îți va face o coroană și un bont.

A treia etapă este supranumită și perioada de vindecare.

Implantul dentar reprezintă o alegere inspirată și soluția pentru ca dantura ta sa fie fără de cusur, pe care o găsești la o clinică stomatologică București

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/sering%c4%83-de-ap%c4%83-dentare-echipament-5591235/