Ce includ serviciile profesionale pentru infiintarea firmelor?

Prin prisma faptului ca in societatea de astazi suntem tot mai aglomerati si tot mai grabiti pentru a rezolva diferite sarcini, foarte multe servicii sunt externalizate. Chiar si servicii pe care le-am putea rezolva pe cont propriu fara o foarte mare dificultate. In randul acestor servicii regasim inclusiv acele actiuni specifice pentru infiintare firma.

Deschiderea unei afaceri pentru a desfasura diferite activitati economice este un pas obligatoriu pentru a functiona intr-un cadrul legal. Prin urmare orice viitor antreprenor trebuie sa faca acest pas daca doreste sa desfasoare o anumita activitate economica. Procedura pentru infiintarea unei firme poate fi parcursa de catre orice persoana fizica, insa pentru o derulare mai facila a acestei proceduri se poate apela la o firma care presteaza servicii profesionale pentru infiintarea diferitelor entitati cu personalitate juridica in vederea desfasurarii activitatilor economice.

Categorii de servicii pentru infiintare firma

O prima categorie de servicii de care poate beneficia orice viitor antreprenor care apeleaza la profesionistii in infiintarea firmelor se refera la serviciile de consultanta. In cadrul acestor servicii viitorii antreprenori pot beneficia de consultanta privind alegerea tipului de personalitate juridica pentru viitoarea firma, dar si privind alegerea codurilor CAEN pentru firma respectiva.

O a doua categorie de servicii implica redactarea, elaborarea si intocmirea documentelor necesare a fi depuse la Registrul Comertului. In acest sens serviciile profesionale de infiintare firma acopera intocmirea si redactarea actului constitutiv pentru viitoarea societate comerciala, intocmirea si redactarea contractului de comodat sau de inchiriere pentru sediul social, dar si completarea formularelor tip si a cererilor tip solicitate de aceasta procedura pentru deschiderea unei afaceri.

Tot in randul serviciilor de infiintare a unei firme, servicii oferite de o firma profesionista in acest domeniu, regasim gazduirea sediului social. Orice viitoare entitate cu personalitate juridica are nevoie de un sediu social pentru a putea functiona. In anumite situatii viitorii antreprenori intampina dificultati in a dispune de un astfel de sediu social. Intr-un astfel de context serviciile de gazduire sediu social prestate de firmele care se ocupa de infiintarea firmelor pot sa fie cea mai simpla optiune.

Nu in ultimul rand in cadrul serviciilor oferite pentru infiintarea unei firme regasim si depunerea dosarului complet la Registrul Comertului, dar si ridicarea documentelor care atesta infiintarea firmei de la Registrul Comertului.

Avantajele serviciilor de infiintare firme

Daca pui in balanta deschiderea unei firme pe cont propriu si serviciile profesionale de infiintare firma, vei putea remarca faptul ca avantajele acestor servicii sunt numeroase. In primul rand nu mai trebuie sa pierzi timp cu documentarea privind intregul procedeu si cu intocmirea intregii documentatii care trebuie depusa la Registrul Comertului.

Un al doilea avantaj este faptul ca nu mai esti in situatia de a face drumuri la diferite ghisee, economisind astfel timp si energie. De asemenea scapi de stresul necesar tuturor pasilor care trebuie urmati pentru deschiderea afacerii. Rapiditatea si eficienta sunt alte doua avantaje de care te poti bucura atunci cand apelezi la serviciile de infiintare firma oferita de profesionistii in domeniu. Altfel spus, in cel mai scurt timp vei putea incepe activitatea propriu-zisa in cadrul firmei recent infiintate.