La 20 de ani să nu ai mai tot timpul bani, să trăiești de la lună la lună și să ai datorii mari la providerii de servicii poate fi considerat normal. Însă la 30 de ani toată lumea așteaptă să te stabilești și să îți iei viața în serios.

Din păcate, această schimbare nu se face cu ușurință și unele obiceiuri are ne lasă fără bani în buzunar le avem și la 30 de ani. Pentru a plăti o parte din datoriile acumulate la cadrul de credit dar și la apropiați poți accesa un împrumut cash (penge lån) care te va ajuta să treci mai departe dar te va elibera și de dobânzile foarte mari percepute de bănci pentru cardurile de credit.

Una dintre greșelile foarte frecvente pe care oamenii de 30 de ani le fac, este să investească prea mult în locuință. Pentru că este primul imobil cumpărat, foarte mulți fac greșeala de a se îndatora foarte mult pentru a obține locuința visurilor lor, împovărându-se astfel cu rate prea mari. Și în ceea ce privește amenajarea apartamentului, această greșeală este foarte comună. Însă, poți să renovezi un apartament cu cheltuieli mici dacă ești dispus să faci unele lucruri tu, sau poți să tai din cheltuieli cumpărând mobilă la mâna a doua. Dacă jumătate din salariul pe o lună îi dai numai pe rata la casă, atunci nu îți mai rămân bani pentru restul cheltuielilor pe care le ai.

De asemenea, foarte mulți nu se gândesc la viitor și nu investesc într-o pensie privată și în asigurări. Pentru că în România asigurarea de sănătate și pensia sunt asigurate de stat într-o oarecare măsură, mulți consideră că o pensie privată și o asigurare alta decât cele obligatorii (RCA sau PSD) este o risipă de bani. Totuși, o asigurare de sănătate pe care o faci atunci când ești sănătos îți va plăti toate investigații medicale pe viitor pentru a-ți menține starea de sănătate. Iar în ceea ce privește pensia, din cauza faptului că la finalul anilor 70 și în anii 80 a fost un boom demografic, atunci când va trebui să ieși la pensie vârsta de pensionare se va mări iar pensiile vor fi foarte mici deoarece nu vor putea fi întreținute de populația activă. Prin urmare, chiar dacă nu profiți imediat de pe urma unei pensii private, o vei face atunci când vei fi bătrân.

Lipsa economiilor este o altă greșeală frecventă pe care cei la 30 de ani o fac. Unul dintre motive este faptul că fac investiții scumpe, precum locuința sau mașina, sau că încă plătesc ratele de la creditele acumulate la 20 de ani. De asemenea, mulți investesc într-un stil e viață opulent pe care nu îl pot susține. Însă la 30 de ani ar trebui să începi să economisești, chiar dacă inițial, suma pusă deoparte nu este foarte mare. Astfel, vei avea un fond care să te ajute atunci când vine pe lume primul copil sau în cazul situațiilor neprevăzute.

La 30 de ani sau poate chiar mai devreme, ar trebui să începi să realizezi că trebuie să îți iei în serios viața financiară și să faci câteva schimbări. Una dintre ele este refinanțarea creditelor cu dobândă mare. Dacă nu ai fondurile suficiente pentru a face acest lucru sau ești împrumutat la maxim, poți găsi un credit la penge247.dk. Astfel, orice schimbările obiceiurilor consumeriste vor fi mai ușor de controlat.