Dupa nenumarate drumuri in magazinele de constructii, zile intregi de impachetat lucruri din casa, de demolat si de descarcat materiale de constructii, modernizarea casei dvs. se apropie de final. Acum insa sa faceti curatenie pe santier.  Daramarea peretilor si indepartarea placilor a fost partea grea, dar acum este timpul sa eliminati tot acest moloz de pe proprietatea dvs.

In unele situatii, firmele de constructii contractate sa realizeze renovarea casei asigura si transportul molozului rezultat in urma demolarilor. Din pacate insa depozitele de gunoi comerciale si vehiculele pentru transportul deseurilor nu sunt usor disponibile consumatorului mediu. Chiar si gunoiul mare si containerele de reciclare distribuite de firmele municipalitatii se pot dovedi uneori prea mici in comparatie cu molozul rezultat. Deci, ce faci cu materialele de constructie rezultate in urma demolarii? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa ne amintim de lectia celor 3 R pe care am invatat-o in scoala: Reducerea, reciclarea si reutilizarea.

Reduceti si reciclati

In orice situatie in care manipularea deseurilor va obliga sa utilizati masti de protectie sau ventilatie deschisa, nu veti putea pur si simplu arunca aceste deseuri la gunoi. Pentru substantele chimice toxice, cunoscute sub denumirea de deseuri menajere periculoase, Agentia pentru Protectia Mediului va recomanda sa aruncati in mod corespunzator obiectele pentru a preveni conditiile potential daunatoare. Nu stiti ce sa faceti?

  • Nu amestecati niciodata deseuri menajere periculoase. Reactia ar putea provoca un incendiu, o explozie sau o poate impiedica sa fie reciclate.
  • Contactati departamentul de gunoi al municipalitatii pentru o programare a serviciilor de preluare a deseurilor sau pentru a va oferi o locatie unde sa aruncati deseurile.

De asemenea, pentru deseurile non-chimice, asa cum este molozul, puteti contacta firme de transport de moloz in Bucuresti. Acestea va pot oferi transport moloz la sac sau varsat.

Nu va recomandam sa incercati singuri sa ardeti sau sa distrugeti obiectele nedorite. Acest lucru poate duce la probleme de siguranta si sanatate personala.

Reutilizati

In afara de substantele chimice si  moloz, exista intotdeauna diverse materiale care raman in urma demolarii. Nu tot ce credeti ca trebuie aruncat este de fapt gunoi. Caramizile sau pietrele pot fi folosite pentru a crea o alee in curtea ta. Placile de gresie si faianta pot fi transformate in piese de accent in locuinta, precum rame de mozaic pentru oglinzi.

Daca nu sunteti o persoana creativa, nu trebuie sa va faceti griji, va puteti asigura totusi ca materialele ramase pot fi de folos altor persoane.