Deoarece este situat pe centrul fetei, nasul este un factor foarte important care determina fizionomia persoanelor. In functie de forma si de dimensiunile sale, nasul va avea un impact major asupra infatisarii si pe langa partea estetica, este o parte importanta a sistemului respirator, ceea ce inseamna ca disfunctiile sale pot genera probleme complexe de sanatate. Din acest motiv s-a inventat operatia de rinoplastie, atat de cautata in prezent.

Ce este operatia de rinoplastie?

Rinoplastia reprezinta interventia chirurgicala speciala pentru corectarea estetica a nasului. Din punct de vedere statistic operatia re rinoplastie, este a treia ca si cautare din lume pentru ca un numar tot mai mare de persoane apeleaza la ea.

Rinoplastia este operatia care se ocupa de remodelarea nasului, de aspectul sau in cazul in care respectiva persoana are deviatie de sept si in momentul in care interventia poate fi asociata cu septoplastia.

Este foarte important ca fiecare persoana sa intelega faptul ca functionalitatea nasului este cea care conteaza cel mai mult. Septoplastia si rinoplastia pot sa fie facute in acelasi timp, avand ca rezultat un nas foarte frumos si sanatos din punct de vedere medical.

Prin rinoplastie se pot corecta mai multe aspecte importante. Cel mai important motiv pentru care se apeleaza la rinoplastie este remodelarea nasului astfel incat acesta sa se amronizeze cu structura pe care fata o are.

Remodelarea nasului precum si corectarea profilului nazal este o alta interventie foarte comuna. Atunci cand profilul nazal are unele deformari, rinoplastia este unica solutie pentru corectie. Refacerea simetriei nazale este foarte importanta nu doar pentru fizionomie ci si pentru functionalitate.

De asemenea, reparatia deviatiilor nazale este la fel de importanta. deviatia de sept determina mai multe persoane sa apeleze la rinoplastie. Reducerea si eliminarea completa a sforaitului este tot un motiv pentru care se apeleaza la rinoplastie. Inconvenientul acesta poate sa fie eliminat prin rinoplastie.

Rinoplastia este de foarte multe ori o alegere. Alteori poate fi o necesitate. In cazul in care decizia de a face o astfel de operatie este bine cantarita si operatia se face bine, sunt respectate corect indicatiile de dupa operatie, atunci rinoplastia nu poate avea decat beneficii.

Respiratia pe nas este fiziologica si aerul va ajunge cu ajutorul nasului, la plamani, find deja filtrat, umidificat si incalzit. Acestea sunt caracteristicile de baza care definesc o respiratie sanatoasa. Imbunatatirea respiratiei pe nas este un aspect foarte immportant atunci cand este vorba de sanatatea pacientilor. In cazul in care respiratia pe nas este ingreunata, pacientul respira pe gura, ceea ce va duce la cresterea riscului de a face viroze si alergii.

Din acest motiv rinoplastia este o operatie care imbunatateste starea generala a organismului si il face mai rezistent in fata atacurilor virusurilor si bacteriilor din mediu. In ceea ce priveste latura estetica, rinoplastia este solutia ideala care determina o persoana sa se simta bine in pielea sa, obtinand o fata structurata armonios. Trebuie doar sa se gaseasca cel mai bun medic care sa opereze.