Coloanele de duș oferă o modalitate excelentă de a introduce o caracteristică a stilului proiectat de obicei de un designer în orice baie modernă. Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de modele și finisaje și sunt surprinzător de ușor de instalat. Înainte de a alege o coloană de duș, există o serie de lucruri pe care trebuie să le iei în considerare.

Așadar, dacă te gândești să alegi o coloană de duș modernă pentru noua ta baie, iată tot ce trebuie să știi pentru a te ajuta să determini dacă este alegerea potrivită pentru tine.

Ce este o coloana de dus

O coloană de duș este un sistem în care pălăria de duș, furtunul și para de duș sunt încorporate într-o coloană înaltă. Unele modele pot avea și bateria de duș inclusă. În cazul sistemelor de duș încastrate, în spatele peretelui se ascund cu grijă țevile și accesoriile, ceea ce asigură un finisaj îngrijit și ordonat.

De ce să alegi o coloană de duș? 

Unul dintre principalele motive pentru a opta pentru o coloană de duș este că elimină necesitatea de a cumpăra separat un cap de duș și o baterie de duș. Tot ce trebuie să faci este să te decizi asupra unui stil, ceea ce face lucrurile mai ușoare.

Coloanele de duș din alamă sanitară, oțel , silicon, ABS oferă un aspect deosebit și o experiență de duș uimitoare, care te va ajuta cu siguranță să te revigorezi. Capul de duș fix oferă un efect de ploaie reconfortant, în timp ce fluxurile reglabile pentru corp ale parei de duș sunt extrem de practice și completează plăcut experiența din duș.

O coloană de duș este, de asemenea, perfectă pentru a adăuga un stil rafinat în baia ta. Aceasta este ușor de instalat; tot ce trebuie să faci este să conectezi țevile și să montezi coloana pe perete. De asemenea, este simplu de utilizat. 

Sunt disponibile într-o varietate de modele și finisaje, inclusiv crom și negru. Cromul este o opțiune excelentă, deoarece se integrează perfect în orice decor de baie, în timp ce finisajul negru va crea un aspect contemporan de ultimă generație. Dacă vei opta pentru un sistem de duș încastrat trebuie să știi că acesta este o opțiune excelentă pentru a îmbunătăți o baie elegantă și minimalistă, dar necesită mai multă planificare atunci când vine vorba de instalare.

Înainte de a alege o coloană de duș cu montare pe perete, este important să verifici instalația de apă pe care o ai în casă. Unele coloanele de duș necesită o presiune ridicată a apei pentru a asigura cea mai bună performanță posibilă.

Măsoară spațiul disponibil în baie pentru a determina dimensiunile potrivite ale coloanei de duș. Ai grijă să păstrezi suficient spațiu pentru alte elemente din duș.

Opțiunile disponibile astăzi aduc nu doar funcționalitate, ci și o doză considerabilă de lux și inovație în experiența noastră de baie. De la designul lor elegant până la tehnologia avansată pe care o oferă, coloanele de duș au evoluat semnificativ pentru a transforma rutina zilnică a dușului într-un moment de relaxare și răsfăț.

Este esențial să alegem cu grijă coloana de duș potrivită pentru nevoile noastre specifice, având în vedere dimensiunile spațiului, preferințele personale și bugetul disponibil. Funcțiile variate, materialele de calitate și designurile estetice fac din procesul de selecție o adevărată călătorie de explorare a opțiunilor ce pot transforma baia într-un sanctuar personal.