Ritmul alert, agitația și presiunile constante de la locul de muncă și din viața personală ne provoacă un nivel de stres uriaș, ceea ce-și lasă amprenta asupra sănătății fizice, dar mai ales psihice ale fiecăruia dintre noi. 

Dornici de puțină relaxare, cei mai mulți optăm pentru sesiunile de masaj regulat, cât să ne ofere puțin răgaz pentru introspecție interioară. O metodă de masaj care și-a câștigat locul în ultima perioadă printre doritorii de relaxare este cel capilar, care detensionează și chiar ne oferă o sănătate capilară ce va întoarce toate privirile.

Masajul capilar este o tehnică veche, ce își are rădăcinile în practicile ayurvedice. Tehnica a fost rafinată de-a lungul secolelor, iar popularitatea acesteia nu este o coincidență, ci rezultatul eficacității dovedite în ameliorarea simptomelor cauzate de stres și tensiune musculară, probleme ale scalpului și ale părului.

Studiile recente subliniază că masajul regulat al scalpului poate reduce semnificativ nivelurile de stres, datorită stimulării producției de endorfine. Această stimulare ne induce o stare de bine, dar activează și circulația sângelui în zona capului, esențială în ceea ce privește nutriția și oxigenarea foliculilor de păr. Prin urmare, un scalp hrănit este mai puțin susceptibil la căderea părului sau mătreața, iar părul crește mai sănătos și mai strălucitor.

Totuși, beneficiile nu se opresc aici. Masajul capilar ne permite:

Relaxarea profundă și reducerea stresului

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale masajului capilar este faptul că ne induce o stare profundă de relaxare. Prin manipularea blândă a scalpului, a gâtului și, uneori, a umerilor  cu aparate pentru masaj se eliberează tensiunea acumulată în aceste zone, cauzată de stres sau de posturi inadecvate în timpul lucrului la birou. În plus, stimularea circulației sanguine la nivelul capului are efect calmant asupra întregului sistem nervos.

Îmbunătățirea sănătății părului și scalpului

Masajul capilar nu este benefic doar pentru relaxarea mentală, ci și pentru sănătatea părului și a scalpului. Prin stimularea circulației sanguine, acest tip de masaj asigură o mai bună oxigenare și nutriție a foliculilor de păr. De asemenea, masajul regulat al scalpului previne și ameliorează mătreața sau scalpul uscat, oferindu-ne un păr cu aspect mai sănătos și mai strălucitor.

Modul în care îți speli și usuci părul îl afectează semnificativ. Spălarea prea frecventă lipsește scalpul de uleiurile naturale, de unde și senzația de uscăciune și iritații, în timp ce spălarea insuficientă lasă urme de produs și sebum, ceea ce blochează porii și inhibă creșterea sănătoasă a părului. 

Alinarea durerilor de cap 

Durerile de cap, tensionale sau sub forma migrenelor, afectează milioane de oameni în întreaga lume, influențând negativ productivitatea, starea de spirit și calitatea vieții. Factorii care contribuie la aceste dureri sunt stresul acumulat și chiar posturile incorecte din timpul activităților zilnice. 

Prin tehnici specifice, cu mișcări circulare, presiuni ușoare și fricțiuni pe scalp, masajul capilar cu aparate de Ortosan eliberează tensiunea din mușchii capului, ai gâtului și ai umerilor. Astfel este stimulată circulația sanguină, musculatura se relaxează și dispare presiunea ce contribuie la durerile de cap.

Îmbunătățirea calității somnului

Relaxarea profundă indusă de masajul capilar pregătește corpul pentru somn, facilitând trecerea mai rapidă în faza de somn profund. Manipularea ritmică a scalpului reduce nivelul de stres și creează o stare de liniște, care este adesea preambulul ideal pentru un somn odihnitor. În același timp, îmbunătățirea circulației sanguine contribuie la o mai bună oxigenare a creierului, ceea ce este esențial pentru un somn cu adevărat odihnitor.

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-ai-image/person-enjoying-scalp-massage-spa_181905618.htm#fromView=search&page=1&position=13&uuid=7d2cc25c-64e1-4a9f-b32c-983412b2b018