Cazinoul de pe faleza din Constanța – simbolul orașului, impunătoarea clădire, care a fost decenii la rând, singurul element al stilului arhitectonic art nouveau – azi este în paragină, este o ruină lăsată pradă uitării și din a cărei grandoare de odinioară, rămânând doar pozele și mărturiile celor mai vârstnici locuitori ai Constanței. Din acest motiv, Noua Românie se implică în salvarea și reabilitarea clădirii de patrimoniu național.

Noua Românie se implică în mod direct și concret în salvarea cazinoului din Constanța, clădire monument istoric aflat în prezent în paragină. PNR demarează campania națională ”Împreună salvăm Cazinoul din Constanța” prin intermediul căreia îndemnăm românii, indiferent dacă locuiesc sau nu în Constanța, să se implice în salvarea clădirii istorice care odinioară era renumită pentru balurile ce le găzduia și arhitectura unică în lume.

Construit în anul 1909 și inaugurat în August 1910, Cazinoul a fost timp de un secol, unul dintre cele mai reprezentative clădiri ale Constanței.

Decenii la rând, cladirea de la malul mării a reprezentat cel mai important loc de recreere și distracție, atat pentru localnici, cât și pentru vizitatori, în interiorul său, având loc, pe lângă jocurile specifice unui casino, seri dansante, baluri de binefacere, celebrele spectacole de can-can, restaurant, iar terasa cazinoului situată chiar deasupra mării, era locul de întâlnire preferat al tuturor.

În anul 1934 Cazinoul a fost restaurat și modernizat de către proiectantul Daniel Renard.

Iar in anul 1986 a fost din nou restaurat, de către un colectiv de artiști plastici.

În prezent Cazinoul este în pargină, iar costurile pentru lucrările de reabilitare se ridică circa 10 – 15 milioane de euro.

Pentru că ne pasă de cazinou, demarăm campania ”Împreună salvăm Cazinoul” care are mai multe etape de desfășurare. Pentru a atrage cât mai mulți susținători ai acestei cauze, PNR invită în principal constănțeii să meargă la cazinou și să își facă un selfie cu clădirea apoi să posteze fotografia pe pagina de facebook Salvează Cazinoul din Constanța.

La jumătatea lunii mai vom organiza o manifestare pașnică în fața Cazinoului alături de cei care susțin reabilitarea clădirii istorice, și împreună să facem un selfie pentru a arăta în ce stadiu se află clădirea și astfel să transmitem autorităților că vrem să se implice în salvarea cazinoului.

Președintele PNR, Sebastian Popescu a anunțat că în programul electoral al Partidului Noua Românie, cazinoul din Constanța va fi inclus pe lista de priorități la capitolul investiții și reabilitări de clădiri monument istoric.

Noua Românie se implică în mod activ și real în salvarea Cazinoului din Constanța, un simbol al istoriei României. Vom include reabilitarea cazinoului, în programul electoral de la parlamentare iar în momentul în care vom intra în Parlament și eventual la guvernare, vom demara procedurile legale și tehnice de reabilitare a clădirii. Noua Românie vrea ca simbolurile țării să fie îngrijite și reabilitate, iar turiștii să se poată bucura de cazinou”, a declarat Sebastian Popescu, Președintele PNR.

Reabilitarea cazinoului poate fi efectuată și cu fonduri europene, numai că autoritățile locale de la Constanța nu s-au implicat în mod real în atragerea de fonduri.

În cazul în care PNR nu intră în Parlament în toamnă, va susține reabilitarea cazinoului din postura de partid non parlamentar, demarând campania națională ”Un euro pentru cazinou”, prin intermediul căreia dorim să colectăm fondurile necesare modernizării clădirii.

PNR face apel la toți Constănțenii și la toți românii, să susțină reabilitarea acestei clădiri simbol al orașului de la malul mării.

Ne dorim să redăm Cazinoului grandoarea sa de odinioară, să redevină cel mai mare punct turistic și de atracție al Constanței.

Locația sa excelentă, chiar lângă portul turistic Constanța, face ca reabilitarea sa să fie o prioritate pentru oraș, fiind practic prima clădire pe care orice turist venit pe mare, o va vedea imediat ce vaporul acostează în port.

PNR Constanța consideră ca fiind extrem de urgentă restaurarea și reabilitarea Cazinoului, pentru ca potențialul său turistic uriaș să fie exploatat la adevărata sa valoare.

Repunerea în funcțiune a Cazinoului, ar aduce sume importante la bugetul local al municipiului Constanța.