Cu toții apreciem niște ochelari de soare frumoși, moderni, care adaugă un plus de valoare stilului nostru. Cu toate acestea, nu trebuie neglijat scopul lor principal, care se referă la protejarea ochilor de efectele nocive ale razelor ultraviolete emise de soare. Ochelarii de soare trebuiesc purtați în special de persoanele cu ochi de culoare deschisă ori care sunt sensibile la lumina puternică, pentru a evita apariția unor afecțiuni cum sunt cataracta ori degenerescența maculară. 

Pentru ca ochelarii de soare să fie atât de calitate, dar și adecvați stilului personal, trebuiesc alese doar modele originale, achiziționate din magazine autorizate să le comercializeze. Află în continuare care sunt cele mai des întâlnite modele de ochelari de soare dintre care poți să alegi:

  1. Ochelari de soare aviator

Au fost inițial creați special pentru piloți, însă în cel mai scurt timp purtarea lor a devenit un adevărat trend în toată lumea. Acest model a rezista mai multor generații fiind și în prezent apreciați ca un produs atemporal. Având forma de lacrimă, rame din metal și brațe subțiri, ca de sârmă, ochelarii de soare aviator sunt clasici, fiind alegerea ideală atât pentru bărbați, dar și pentru femei, de orice vârstă. Poți găsi acest model de ochelari de soare în Craiova, la prețuri atractive.

  1. Ochelari de soare Wayfare

Creați în anii 1950 de Ray-Ban, acești ochelari de soare au o formă distinctivă a ramei, trapezoidală. Sunt realizați dintr-un material de calitate, au un aspect retro și au fost purtați de multe vedete de-a lungul anilor.

  1. Ochelari de soare rotunzi

Rama specifică, rotundă, reprezintă o alegere populară pentru persoanele care își doresc un look de inspirație retro. Au fost populari în anii 1960 și 1970 și au revenit în atenția pasionaților de modă în ultimii ani.

  1. Ochelari de soare ochi de pisică

Acest model are o formă alungită în partea de sus a ramelor, inspirată de forma ochiului de pisică. Este o alegere populară pentru femei, în special, și este disponibil într-o gamă largă de culori și materiale.

  1. Ochelari de soare Clubmaster

Este un model creat în anii 1980, având o formă distinctivă a ramelor, doar în jumătatea de sus a lentilei. Sunt o alegere populară atât pentru bărbați, cât și pentru femei și oferă un aspect clasic, atemporal.

  1. Ochelari de soare sport

Ideali pentru persoanele care au un stil de viață activ, ochelarii de soare sport sunt special creați să reziste la activitatea fizică. Au rame fabricate din materiale rezistente, ușoare, iar lentilele sunt polarizate.

Ține cont de recomandările din acest articol, iar alegerea ochelarilor de soare va fi o misiune mult mai ușoară. Este important ca ori de câte ori ieși în aer liber, indiferent dacă este vară sau iarnă, să îți protejezi ochii de razele soarelui. Contrar opiniei multor persoane, razele UV nu sunt prezente doar atunci când soarele strălucește pe cer, ci pot afecta ochii chiar și în zilele înnorate. Pe lângă efectul dăunător al acestor raze ultraviolete, trebuie menționat și faptul că lumina puternică poate cauza afecțiuni neplăcute ochilor. Din acest motiv, ochelarii de soare trebuie să fie prezenți în zilele de vară, atunci când zăpada strălucește sau dacă te afli pe malul unei ape când soarele este sus pe cer.

Alege întotdeauna un model original, deoarece vei avea garanția unor materiale de înaltă calitate și protecție sigură pentru ochii tăi. Nu în ultimul rând, niște ochelari de soare originali vor rezista mai mult, reprezentând o investiție inteligentă pe termen lung.

Dacă ești o persoană pasionată de ultimele tendințe în modă, te poți baza pe niște ochelari de soare deosebiți, care să îți completeze imaginea pe care ai construit-o cu atâta grijă.