Catinca Roman este „Star Salvator” pentru o familie cu trei copii care se izbește în fiecare zi de lipsuri, nevoi și greutăți ce par să nu se mai sfârșească.

Soții Gorciac, din Botoșani, au trei copii: Ionela, de 18 ani, care învață la un liceu special din Târgu Frumos pentru că are mari probleme de vedere, Gabriela, de 12 ani, și Ștefan, de 10 ani, ambii elevi în Botoșani.

A fost una dintre cele mai intense experiențe din viața mea. Nu mi-am imaginat că în astfel de condiții o familie poate să rămână atât de unită, demnă și luptătoare. M-a impresionat faptul că nu au renunțat niciun moment să încerce să ducă o viață cât mai normală”, declară Catinca Roman.

Iar condițiile în care trăiesc sunt, într-adevăr, vitrege. În afară de Ionela, care locuiește la cămin, ceilalți patru membri ai familiei își duc zilele într-un apartament cu două camere dintr-un bloc ANL. Pentru că nu au mai putut achita facturile, în 2012 le-au fost tăiate apa și curentul electric.

Sursa cea mai ieftină de lumină pentru ei este candela, dar chiar și așa le trebuie cel puțin doi litri de ulei la două săptămâni. În fiecare zi au nevoie de baterii pentru lanterne si de lumânări.

Mama nu are loc de muncă, tatăl lucrează în constructii și, la sfârșitul unei luni întregi, aduce acasă cel mult 1000 de lei. Lipsurile nu îi împiedică însă pe copii să învețe carte. Gabriela merge la olimpiade unde obține rezultate foarte bune. Ionela a participat și ea la olimpiada de engleză în clasa a VIII-a, când a luat locul I pe țară. Își dorește să urmeze cursuri de kinetoterapie la Bucuresti și simte că nimic nu o va împiedica să reușească.

Cu toate că le este foarte greu tuturor, cele cinci suflete sunt o familie unită și încearcă să facă față greutăților vieții împreună. Atâta timp cât se au unii pe ceilalți, simt că o vor scoate cumva la capăt. Cum îi pot ajuta și telespectatorii, duminică, de la 20:00, la Antena Stars.