Vrei să afli cum să dai lovitura la pariuri? Chiar vrei să știi secretul? Am să ți-l dezvălui chiar în acest articol, cu rugămintea să nu îl spui nimănui. Dacă reprezinți o casă de pariuri, te rog să nu citești. Părăsește blogul chiar în acest moment!…

Pe bune! Cât de naiv trebuie să fii să crezi că cineva îți poate spune ce să faci ca să te îmbogățești din pariuri? Cât de … nici nu știu cum să mă exprim mai diplomatic… fără minte să fii ca să mai și plătești în schimbul promisiunii că vei primi o asemenea informație?

Nici măcar blaturile nu sunt 100% sigure

Dacă cineva ar deține „secretul”, de ce ar mai pierde timpul să îl vândă într-un fel sau altul. De ce nu ar face el ce te sfătuiește pe tine și nu și-ar lua banii din care să trăiască pe o insulă din Caraibe până la adânci bătrâneți? Din filantropie?

Nu e nimic sigur în pariuri. Nici măcar meciurile aranjate nu sunt 100% sigure. De aceea se dau jumătate din bani înainte de eveniment și cealaltă jumătate dacă iese bine. „Ghinionul” mafiei pariurilor este că o echipă de fotbal este formată din 11 jucători. Nu poți să aranjezi chiar cu toți. Unii care nu știu de blat îți pot ruina combinația.

Alege o strategie și ține-te  de ea

pariurix-strategie

Am vorbit până acum numai de nesiguranță. Există, însă, și o certitudine în pariuri: dacă nu ești disciplinat, te duci la vale cu o viteză amețitoare. Nu te poți îmbogăți peste noapte. Din pariuri, câștigi pe termen lung, dacă îți faci o strategie și te ții de ea.

Am găsit pe Comunitatea Pariorilor din România câteva exemple de scheme și sisteme de pariuri care au ca fundație factorul suprem: disciplina. Fără această fundație, nu rezistă nimic în timp. Se poate să ai noroc și să îți înmulțești banii de nu știu câte ori pariind haotic. Dar norocul vine și pleacă. Când începi să pierzi, plusezi ca să recuperezi pierderile și până la urmă se duce totul de râpă. Ți-o spun din propria experiență.

Dacă simți că le-ai cam testat pe toate și nu mai știi ce să încerci, îți propun să răsfoiești strategia propusă în acest articol: https://pariurix.com/aceasta-este-metoda-noastra-preferata-de-a-juca-la-pariuri-sportive.html.

Punctul forte este gestionarea bugetului

Punctul de plecare al oricărei strategii este felul în care îți dozezi bugetul de pariuri, operațiune cunoscută sub denumirea de Bankroll Management. Experții de la PariuriX.com prezintă mai multe variante:

O strategie ar fi să îți împarți bugetul în 10 părți egale, numite mini-bănci. Pentru a fi mai ușor de explicat, luăm în considerare un Bankroll de 1000 de lei. Așadar, o mini-bancă ar fi în valoare de 100 de lei. Stabilești un obiectiv: de exemplu să o dublezi. Există două posibilități: fie pierzi toți banii și rămâi cu 9 mini-bănci, repetând operațiunea cu următoare, fie ajungi la 200 de lei, iar bankroll-ul total va fi 900+200=1100 de lei pe care îi împarți din nou la 10. Și tot așa.

Limite de miză în funcție de cote

pariurix-pont

O altă variantă evidențiată pe comunitatea pariorilor online din România este ca miza fiecărui pariu să reprezinte un procent din bugetul total. Mi s-a părut foarte interesantă stabilirea mizelor în funcție de cotele pe care pariem. Mi se par foarte utile sugestiile, ceea ce-ți doresc și ție:

* maxim 15% pentru cote cuprinse între 1.20 și 1.60;

* maxim 7% pentru cote cuprinse între 1.60 și 2.20;

* maxim 5% pentru cote mai mari de 2.20;

* 1% pentru cote mai mari de 20.00.

Se practică și împărțirea bugetului total în cinci mize egale. În mod logic, rămâi fără bani dacă pierzi primele cinci pariuri la rând.  Dar cât ghinion să ai? Nici Mircea Badea nu ar reuși contraperformanța, chiar dacă ar paria pe fotbal. După ce câștigi un pariu, pui deoparte 5% din câștig și reinvestești restul într-o nouă miză.

Totul depinde de suma de start

Alegi o strategie sau alta în funcție de bugetul pe care îl ai. Dacă ai un bankroll de 20 de lei, este cam aiurea să pariezi 5% din buget. Ar însemna o miză de 1 leu pe cotă de 2.20. Îți trebuie un rulaj foarte mare ca să scoți un profit din care să înțelegi ceva. Cea mai bună variantă pentru bugete mici pare cea cu împărțirea bankroll-ului în 5 pariuri cu aceeași miză, respectiv 4 lei pentru exemplul nostru.

Dincolo de orice strategie și sistem, o regulă trebuie să fie sfântă ca „Tatăl nostru”: nu paria bani pe care nu îți permiți să îi pierzi.