Un avion Boeing 737 apaţinând companiei Ukraine International Airlines prăbuşit miercuri dimineaţă după decolarea de pe aeroportul internaţional din Teheran, Iran. La bordul avionului se aflau 176 de persoane.

Potrivit autorităţilor iranienei, aeronava s-a prăbuşit la scurt timp de la decolarea de pe aeroport.

Toţi pasagerii şi membrii echipajului avionului Boeing 737 al companiei Ukraine International Airlines prăbuşit miercuri dimineaţă după decolarea de la Teheran ″sunt morţi″⁣, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, conform Agerpres.

„Potrivit datelor preliminare, toţi pasagerii şi membrii echipajului au murit”, a scris Zelenski pe pagina sa de Facebook.

„Ambasada noastră este în curs de a clarifica informaţii privind circumstanţele acestei tragedii şi lista celor decedaţi”, a adăugat şeful statului ucrainean.

Potrivit serviciului de monitorizare a zborurilor FlightRadar24, avionul care s-a prăbuşit lângă Teheran efectua zborul PS 752 şi se îndrepta spre Kiev. Aeronava era în funcţiune de trei ani.

Ambasada Ucrainei de la Teheran a exclus posibilitatea unui atac terorist, menționând că avionul s-a prăbușit în urma unei defecțiuni tehnice la motor.

„Din primele informații, avionul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni la motor. Versiunea unui atac terorist sau a unui atac cu rachete este momentan exclusă”, a anunțat Ambasada Ucrainei.

Principalele companii aeriene și-au redirecționat zborurile pentru a nu intra în spațiul aerian al Iranului, în urma bombardamentelor efectuate de Iran asupra bazelor militare irakiene și a accidentului aviatic.