Primarul municipiului Baia Mare își poate lua adio de la un nou mandat la cârma primăriei. DNA l-a prins în flagrant în timp ce lua 30,000 de lei mită, iar Tribunalul Cluj a dispus arestarea lui pentru 30 de zile. Drept urmare, primarul își petrece Paștele în spatele gratiilor și nu mai poate participa la campania electorală în calitate de candidat.

Tribunalul Cluj a decis miercuri seară să emită mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele lui Cătălin Cherecheș.

La ieșirea din sala de judecată, Cătălin Cherecheș a spus: suntem în campanie electorală în România….avem încredere în instanță și în perioada aceasta….Altul, mult mai important ca noi, a fost răstignit pe Cruce.

Cătălin Cherecheș a fost reținut marți seară, de către procurorii DNA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

”În cursul anului 2014, inculpatul Cherecheș Cătălin, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denunțător în cauză) să ocupe o funcție de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord. În continuare, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului. Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, inculpatul Cherecheș Cătălin a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar. De asemenea, în perioada imediat următoare, inculpatul Cherecheș Cătălin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

La data de 14 aprilie 2016, pentru o altă tranșă de bani, în același cuantum, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului.

În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat.

În același context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș Cătălin fiind găsită suma de 30.000 lei.