RTP are de azi, un nou campion în circuitul de tenis rezervat jucătorilor amatori de tenis de câmp din România. Cătălin Bosoancă a câştigat duminică, la Bucureşti, turneul RTP 100 TENIS CUP 2019, competiţie rezervată jucătorilor de nivel începător.

Cătătălin Bosoancă, locul 17 RTP şi favorit numărul doi al turneulului RTP 100 TENIS CUP 2019, desemnat cap de serie numărul doi, a avut bye în primul tur. Astfel că a jucat direct în optimi de finală unde l-a învins pe Cristian Silaghi, debutant în circuitul RTP. În sferturi, l-a eliminat pe Alexandru Popa, scor 10-5, 9-10, 10-4. În semifinale s-a impus în faţa lui Iulian Ciucă Vlăduţ, favorit numărul patru, cu scorul de 9-10, 10-8, 10-5. În finală, Cătălin l-a învins în două seturi, pe Alexandru Giroveanu, scor 10-4, 10-5. 230 lei, un voucher Wilson şi Trofeul turneului RTP 100 TENIS CUP, plus 100 de puncte RTP, a primit Cătălin Bosoancă pentru cucerirea turneului de tenis. Graţie acestei reuşite, Cătălin Bosoancă s-a calificat direct la Turneul Campionilor RTP din luna octombrie 2019. A fost a doua finală RTP, jucată de Cătălin, după cea prierdută pe 7 aprilie 2019, în faţa lui Marius Fovenyessy. De luni, 1 iulie 2019, Cătălin Bosoancă va evolua la nivelul Mediu în cadrul circuitului RTP.

Alexandru Giroveanu a bifat în premieră, prima sa finală în circuitul RTP. În primul tur, bucreşteanul l-a învins în două seturi, scor 4-1, 4-0, pe Mihai Boernaşu. În optimi s-a impus în faţa lui Ilea Ioan Gabriel, favorit numărul trei al turneului, cu scorul de 10-7, 4-10, 10-6. În sferturi l-a eliminat pe Marius Roşu, debutant în circuitul RTP, scor, 10-4, 10-9. În timp ce în semifinale a trecut de revelaţia turneului, Popa Vladimir, scor 10-6, 9-10, 10-6. Iar în finală a cedat în faţa lui Cătălin Bosoancă. Pentru această reuşită, Alexandru Giroveanu a fost recompensat de RTP cu un premiu în valoare de 150 lei, un voucher Wilson, 80 de puncte RTP şi trofeul finalistului. Iar de luni, va ocupa în premieră, locul 40 RTP.

RTP 100 TENIS CUP 2019 a fost un turneu al suprizelor

Cristian Tudose
, principal favorit al turneului, a fost eliminat în mod surprinzător în optimi de către Popa Vladimir, în vârstă de 18 ani, care în premieră a legat trei victorii într-un turneu şi a bifat prima sa semifinală RTP.

Sergiu Jivan a spart gheaţa, reuşind să bifeze prima victorie în circuitul RTP, după trei înfrângeri consecuitve. Sergiu a reuşit să acceadă până în sferturi de finală.

Nicolae Orbişor, desemnat în premieră favorit într-un turneu RTP, a reuşit să se califice în sferturi de finală, însă s-a accidentat şi a fost nevoit să abandoneze imediat după câştigarea partidei din optimi în faţa lui Marius Zeciu.

Iulian Vlăduţ Ciucă, favorit numărul patru al turneului, a reuşit să acceadă în prima semifinală RTP, profitând şi de retragerea lui Nicolae Orbişor.

Marius Zeciu a bifat şi el prima victorie în circuit, după ce s-a impus în primul tur în faţa lui Cristian Petrişor.

24 de jucători s-au aliniat la startul turneului RTP 100 TENIS CUP 2019, dintre care doi au fost debutanţi în circuitul RTP: Marius Roşu şi Cristian Silaghi.

Arbitrii turneului au fost: Florin Cristea, Bogdan Iorga, Cristian Tudose, Mario Stănciulescu, Alexandru Mitrea şi Sebastian Popescu, Arbitru principal şi Supervisor RTP.

RTP a asigurat arbitraj pentru toate meciurile, iar jucătorii au primit la fiecare meci, apă, snikers şi o banană, plus premii în funcţie de rezultatele obţinute.

A fost cel de-al 9-lea turneu organizat de RTP în anul 2019.  Cătălin Bosoancă devenid astfel cel de-al nouălea campion RTP în 2019. Niciun jucător nu a reuşit dubla în cele 9 turnee disputate în acest an.

Poţi participa la turneele RTP doar dacă ai vârsta minimă de 18 ani şi dacă ai cont creat pe site-ul www.tenispremium.ro.