Noul Coronavirus este virusul care a pus pe jar intreaga lume, pornind din China si ajungand in toate tarile mai devreme sau mai tarziu. Efectuarea unui test pcr a devenit obligatorie in unele situatii care implica plecarea din tara in scop turistic sau in scop profesional, dar si in situatii in care este necesara o interventie chirurgicala, iar pacientul trebuie sa fie sanatos. De asemenea, testul coronavirus este necesar si in cazul in care pacientii prezinta unele simptome specifice acestei boli, pentru a se asigura ca primesc tratamentul necesar.

 

Cum se efectueaza un test coronavirus si cum se interpreteaza rezultatele?

Un test coronavirus rapid este la fel de usor de efectuat ca si un test de sarcina. Pacientii trebuie sa colecteze 10 ml de sange din deget sau din vena, sa picure doua picaturi de sange in lacasul special si sa adauge ulterior 2 picaturi de solutie tampon. Rezultatele se citesc dupa 10-15 minute.

 

Rezultatele sunt usor de interpretat. Testul rapid Covid 19 este negativ daca apare o liniuta in dreptul C (linia de control) si este pozitiv daca apar 2 sau 3 liniute. Daca nu apare nicio liniuta pe test, este invalid. Aceste kituri de testare sunt faorte usor de utilizat si de interpretat, rezultatele pot fi interpretate cu ochiul liber in 10 minute, iar testul detecteaza prezenta anticorpilor care sunt proteinele specifice aparute ca si raspuns la infectii, anticorpi ce pot fi gasiti in sangele celor care sunt testati si dupa infectie.

 

Care sunt principalele metode de testare pentru virusul Covid 19?

Persoanele infectate cu virusul Corona pot avea pneumonie severa, dar pot sa nu prezinte niciun simptom de aceea singura metoda de a determina daca o persoana este sau nu infectata cu virus este testul. Persoanele care sunt confirmate pozitiv in urma testului sunt sfatuite sa nu mearga la spital sau la medicul de familie, deoarece ar putea infecta si alte persoane. Acestea trebuie sa se izoleze la domiciliu si, daca este cazul, sa fie preluati cu ambulanta pana la cel mai apropiata unitate medicala in care vor primi tratamentul adecvat.

 

Cum comanzi testul Covid 19 cu plata prin card online?

Testul Corona poate fi comandat si online in urma efectuarii unei plati intr-un cont bancar si introducerea adresei de livrare. La scurt timp de la efectuarea comenzii, pacientul va primi un e-mail de confirmare, iar procedeul se va desfasura in mod corespunzator. Testarea la domiciliu este un proiect menit sa ajute foarte multe persoane, atat asimptomatice, cat si care prezinta simptome specifice infectarii sa aiba certitudinea ca sunt infectati sau nu.