In mediul online exista multe persoane rau intentionate, ce ataca site-uri cu scopul de a fura datele personale sau pentru a inlocui continutul existent cu altul destinat activitatilor ilegale. O parte dintre acesti hackeri pot ajunge sa utilizeze un server si pentru a trimite emailuri de tip spam.

Prin urmare, este normal sa te gandesti la faptul ca te expui la un risc mai mare de a contacta un virus atunci cand achizitionezi un pachet de gazduire web ieftina. Din fericire, acest lucru nu este neaparat adevarat. Securitatea serverelor a devenit un aspect important pentru multi furnizori de hosting, astfel ca acestia pun mai mult accent pe masurile de protectie. Iata ce beneficii poti avea daca alegi o companie serioasa!

Certificat SSL gratuit

Nimeni nu ar mai trebui sa foloseasca protocoale de tip ‘’http’’ in 2020. Motivul consta in faptul ca motoarele de cautare vad astfel de site-uri ca fiind nesigure si pot afisa avertismente vizitatorilor, ceea ce ii va face pe majoritatea sa plece.

De aceea, orice gazduire web ieftina de calitate iti va oferi un certificat SSL gratuit. Acesta cripteaza informatiile trimise pe server si blocheaza accesul persoanelor neautorizate la ele. Astfel, conturile si cardurile de credit, impreuna cu numerele de telefon sau alte date cu caracter personal raman in siguranta. De asemenea, certificatul atesta faptul ca brandul tau este serios si te ajuta sa castigi increderea potentialilor clienti.

Suport tehnic 24/7

Fie ca este vorba de o eroare la incarcarea paginii sau de o alta situatie neprevazuta, sunt sanse mari sa nu poti rezolva astfel de probleme de unul singur. Prin urmare, alege o companie care iti ofera in pachetul de gazduire web ieftina suport disponibil non-stop, atat pe Live Chat, cat si prin ticket sau email. Un program normal de lucru este de 8 ore pe zi, insa un site poate fi accesat in orice moment. Iar daca dificultatile de natura tehnica nu se rezolva rapid, vei pierde o parte din trafic.

Analizeaza recenziile companiei si asigura-te ca alegi un hosting care ofera timpi de raspuns rapizi pentru solicitarile clientilor. Stii deja cat este de neplacut sa astepti zeci de minute ca sa vorbesti cu un operator dintr-un call center si nu are rost sa treci prin aceeasi experienta.

Securitate DDoS

Un atac de tip DDoS asupra unui server de gazduire web ieftina poate sa aiba o multime de efecte negative. Cel mai comun eveniment este blocarea site-ului personal, cauzat de volumul mare de trafic fals directionat catre acesta. Exista, insa, furnizori de hosting care ofera protectie pentru astfel de atacuri cibernetice. Masurile de siguranta vor impiedica site-ul sa se prabuseasca sau sa se deconecteze. In acelasi timp, sevor elimina solicitari utilizatorilor care nu sunt legitime.

De ce ai nevoie de un sistem avansat de protectie?

Serviciile de gazduire web ieftina nu sunt intotdeauna slabe calitativ. In mod contrar, costurile serverului sunt impartite intre mai multi clienti ale aceluiasi furnizor, iar acesta poate pune la dispozitie mai multe resurse pentru un site aflat la inceput de drum. Alege un abonament care sa-ti ofere certificat SSL gratuit, asistenta tehnica 24/7 si protectie DDoS. In felul acesta, vei beneficia de servicii premium la costuri accesibile si vei ramane protejat in majoritatea situatiilor!