Caroline Wozniacki a trișat şi a aşa a câştigat finala de la Auatralian Open în faţa lui Halep. Daneza s-a prefăcut că e accidentată, a întrerupt meciul preţ de cinci minute ca să primească îngrijiri medicale şi toate astea pentru a o scoate din ritm pe Halep care urma la serviciu. A fost o ceva putred în Danemarca. Daneza nu a câştigat în mod sportiv trofeul la Antipozi.

Caroline Wozniacki a recurs la un nşiretlic ruşinos pentru a o putea învinge pe Halep. Imediat după ce şi-a pierdut serviciul la 3-3 şi Halep urma să servească pentru a se distanţa la 5-3 în setul decisiv, daneza a întrerupt meciul pe motiv că e accidentată. Wozniacki a solicitat time-out medical, văitându-se de dureri la genunchiul stâng și la coapsă.

Arbitrul de scaun,  Marijana Veljovic, a crezut-o şi a cerut intervenţia echipei medicale care i-a acordat îngrijiri medicale pe o accidentare inventată. Daneza a recurs la acest gest ca să îşi poată trage sufletul întrucât pierduse trei game-uri consecutive şi pentru a o putea scoate din ritmul bun de joc pe Simona Halep.

Daneza a împins până la limită time-out-ul medical. În cele cinci minute în care asistenta i-a aplicat jucătoarei daneze o bandă kinesiologică la genunchi și i-a masat coapsa, Wozniacki a stat pe bancă, s-a hidratat și și-a reîmprospătat forțele, folosindu-se și de prosopul cu gheață. Nici o grimasă de durere nu s-a văzut pe fața danezei, preocupată doar să-și recapete energia pentru finalul meciului.

Regulamentul prevede că un jucător suferind de o problemă medicală tratabilă are dreptul la o pauză medicală de trei minute pentru tratarea acelei probleme medicale. Wozniacki a fentat astfel paragraful conform căruia ”nu se va acorda timp suplimentar unui jucător pentru a-și recupera condiția fizică”.

Şi se pare că trucul a ţinut. Halep şi-a pierdut serviciul şi a peirdut apoi setul cu 4-6.

Caroline Wozniacki s-a dat singură de gol

După finală, cele două jucătoare au avut stări diferite. Simona Halep abia se putea ţine pe picioare şi a ajuns de urgenţă la spital, iar daneza era toată numai un zâmbet şi nici urmă de dureri sau şchiopături. Au dispărut ca prin minune, semn că nici nu au existat. În plus, acel bandaj pus doar sub genunchi, nici nu cuprindea întreg piciorul, ci era doar lipit de formă şi nu avea niciun efect, decât în caz de rană.

Întrebată la conferința de presă dacă balanța s-a înclinat în favoarea Carolinei Wozniacki, când a luat acel time out medical, Halep a răspuns: Poate un pic pentru că eram în față, conduceam cu 4-3. Poate mi-a fost greu în acele momente, dar regulile sunt reguli, nu mă plâng.