Un accident rutier grav s-a produs duminică noapte pe Autostrada Soarelui. Un autocar în care se aflau 50 de persoane, dintre care 18 copii, s-a răsturnat și a provocat moartea a doi pasageri și rănirea altor 51.

Accidentul rutier s-a produs la kilometrul 54 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul spre Bucureşti. La bordul autocarului se aflau 50 de persoane, între care 21 copii cu vârste inte 9 și 14 ani, 12 bărbaţi, 13 femei şi cei doi şoferi ai autocarului. Unul dintre copii şi o tânără de 18 ani au murit la scurt timp după răsturnarea autocarului.

Din primele informaţii, şoferul a adormit la volan, a ieșit în afara carosabilului, iar autocarul s-a răsturnat.

Două persoane, un adult şi un copil, şi-au pierdut viaţa şi alte câteva persoane sunt rănite extrem de grav şi au fost transportate la spital. Un copil adus cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca a suferit o amputare de picior şi un alt bărbat urmează să fie supus unei operaţii similare.

Efective ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în noaptea de 8 spre 9 august, în cazul unui accident rutier de pe Autostrada A2, în care a fost implicat un autocar aparţinând unei firme din Bulgaria şi care se deplasa spre Ucraina.

În urma accidentului, 2 persoane au decedat, iar 48 de persoane, dintre care 21 de copii, au fost transportaţi de urgență la unități medicale specializate din București.

La fața locului au acționat 79 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, respectiv 18 echipaje SMURD, 2 pentru descarcerare, 1 spital mobil, 2 autospecialele de primă intervenție și comandă și 21 de ambulanțe ale Serviciului de Ambulanţă.

De asemenea, la fața locului au intervenit și 33 de polițiști, cu 10 autospeciale.

În această dimineață autocarul a fost repus pe carosabil și remorcat, astfel încât traficul rutier a fost reluat.