Carmen Iohannis, soţia actualului Preşedinte al României, a refuzat a doua oară consecutiv să se prezinte la audieri la Parchetul General, în calitate de mertor în dosarul casei luate cu acte fale. Dacă prima dată a dat fax din Londra spunând că nu poate veni la audieri întrucât se află în „vizită de stat” alături de soţ, azi, doamna Iohannis şi-a trimis avocatul la Parchetul General, cu acte care să ateste că este  bolnavă şi că din acest motiv nu vine la audieri.

Când aude de mers la parchet, pe doamna Carmen Iohannis o ia cu leşin şi se îmbolnăveşte brusc. Luni, citată a doua oară de procurorul Cristian Lazăr în dosarulprivind casa din Sibiu în urma căreia a primit împreună cu Klaus Iohannis suma de 320,000 de euro din chirie, Carmen Iohannis a refuzat să se prezinte, invocând de astă dată motive medicale.

Iniţial, Carmen Iohannis fusese citată pentru 15 noiembrie, însă a transmis procurorilor că nu se poate prezenta la audiere, întrucât îl însoţea pe şeful statului într-o vizită oficială la Londra.

Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca urmare a unei plângeri depuse Redacţia Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu Radu Gabriel Bucşă şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis. Sesizarea acuză felul prin care cuplul Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

Potrivit sesizării, până când instanţele au anulat atât actul de vânzare-cumpărare – declarându-i cumpărători care nu pot invoca buna-credinţă – cât şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului, soţii Iohannis au obţinut 320.000 euro din închirierea imobilelor.

În sesizarea depusă la parchet, ”Lumea Justiţiei” cere instanţei să dispună recuperarea banilor de la familia Iohannis şi de la notarul Bucşă.