Suntem înconjurați de tehnologie și o folosim zi de zi. Pentru mulți este indispensabilă, indiferent că este vorba despre aplicațiile mobile exploatate sau de orice altceva ce are în spate munca unor specialiști în diverse limbaje de programare.

Pentru că nu oricine poate realiza aplicații profesionale de care se pot însă cu toții folosi, un astfel de specialist este genul de „achiziție” pe care orice companie dorește să o facă. Expertiza unui programator este de o valoare greu de comparat și oricine va aprecia omul potrivit la locul potrivit. Pentru că piața muncii astăzi este în continuă creștere, tot mai mulți tineri și nu doar se orientează spre o facultate în domeniu. Sunt însă și cei care nu dispun de timpul sau resursele necesare pentru a urma o facultate, caz în care alternativa potrivită devine urmarea unui curs de programare specializat.

Astfel de cursuri, pentru învățarea unor limbaje de programare diverse, organizează și pune la dispoziția celor interesați Fasttrackit. Este vorba despre o echipă de specialiști în diverse ramuri IT care își împărtășesc cunoștințele într-o manieră profesională, pe înțelesul tuturor, sub forma unor cursuri practice, desfășurate online.

Cei care privesc cu entuziasm spre o astfel de profesie, însă nu reușesc să se decidă asupra ramurii IT spre care să se orienteze, se pot raporta la numeroasele beneficii de care au parte în funcție de fiecare, dar ținând cont și de ceea ce reprezintă o plăcere, un job pe care l-ar face cu pasiune.

Cariera în IT și limbajele cu potențial

Spre deosebire de trecut, astăzi ideea de a schimba traiectoria carierei este mai realizabilă. Numărul celor care fac asta în prezent este unul în creștere, fiind vorba fie de nepotrivire, fie de dorința de a câștiga mai mult.

Java este cu siguranță din rândul limbajelor populare de programare, prezentând și o stabilitate remarcabilă. Vine cu avantajul că poate fi aplicat atât în cazul aplicațiilor pentru desktop, cu interfață grafică, precum și în al celor mobile, respectiv pentru servere web.

Mulți dintre cei care dobândesc cunoștințele necesare pentru a aplica Java se orientează apoi și spre alte limbaje, precum C, C# sau C++, recunoscute pentru complexitatea lor. învățarea în acest fel este mai ușoară. Acest limbaj de programare face parte din rândul pachetelor oferite de Fasttrackit, deci cei interesați își pot primi șansa de care au nevoie pentru o schimbare de carieră profitabilă pe toate planurile.

Despre limbajul de programare C, unii îl consideră deja old school, dar rămâne și astăzi la fel de relevant. Este un limbaj de bază, din care derivă și altele. La fel de căutat este și limbajul C++, considerat un limbaj hibrid, îmbinând cu succes limbajul procedural și unul orientat pe obiecte.

În rândul limbajelor cu potențial astăzi, spre învățarea cărora se pot orienta cei interesați de o carieră în IT, specialiștii Fasttrackit amintesc și despre C#, PHP, Python, F Sharp. Mai multe informații despre ce presupune un curs de specializare, din ce module este alcătuit, ce costuri presupune și cum se desfășoară se regăsesc pe fasttrackit.org.