Aproape fiecare om trece, la un moment dat, printr-o criza financiare. Din fericire, o astfel de criza poate sa fie rezolvata, cel putin pe moment, cu ajutorul unui credit cu buletinul. Exista din ce in ce mai multe institutii financiar nebancare care ofera credite, iar conditiile pe care le impun sunt foarte flexibile.

Evident, IFN-urile contureaza o serie de dezavantaje, cum ar fi dobanzile foarte mari sau faptul ca imprumuturile sunt pe un termen foarte scurt. Daca se respecta scopul unor astfel de institutii insa, aceste mici minusuri pot fi trecute cu vederea.

Cand poti sa iei credite cu buletinul?

Scopul unui IFN este de a oferi creditare persoanelor aflate in impas, care au nevoie de un ajutor financiar. Cel mai important sfat atunci cand vine vorba despre un astfel de credit este acela de a il lua doar in momentul in care ai o urgenta. Aceasta finantare nu trebuie sa fie luata pentru telefoane, televizoare sau haine, ci doar pentru cheltuieli urgente si neprevazute.

Care sunt conditiile pentru obtinerea unui credit cu buletinul?

Pentru a obtine un astfel de credit trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

  • Trebuie sa fii angajat sau pensionar. Veniturile tale trebuie sa fie 100% legale si sa fie declarate la Anaf, in asa fel incat institutia financiara sa iti poata face o analiza de risc;
  • Trebuie sa ai un istoric curat. Este o conditie extrem de importanta, pe care foarte multi creditori o considera drept criteriu principal. Practic, nu trebuie sa fii prezent in Biroul de Credit sau in CRB (Centrala Riscurilor Bancare ) si nu trebuie sa ai restante la alte credite, caz in care sansele pe care le ai sunt extrem de reduse.
  • Trebuie sa ai vechime de minim 1 an in campul muncii.

In principiu, daca esti o persoana corecta, care lucreaza legal si isi plateste datoriile la timp, ai sanse sa obtii un credit intr-un timp relativ scurt. Mai sunt si alte lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre creditarea cu buletinul, insa.

Elemente esentiale de care trebuie sa tii cont la accesarea unui astfel de credit

In primul rand, un credit cu buletinul impune limite in ceea ce priveste suma ce poate fi imprumutate. In functie de institutia de unde il iei, acesta poate incepe de la cateva sute de lei si ajunge la cateva mii.

Desi exista destul de multe institutii financiare care ofera flexibilitate in ceea ce priveste rambursarea, este bine sa eviti orice tip de intarziere. Intarzierile inseamna dobanzi marite si de cele mai multe ori pot sa duca la incapacitate de plata.

Creditele cu buletinul nu sunt solutii recomandate pentru stingerea altor imprumuturi, tocmai din cauza dobanzilor destul de mari. Acestea sunt destinate nevoilor mici si urgente.

Inainte de a opta pentru o solutie de acest fel, este bine sa te informezi cu privire la institutia pe care o alegi sa te crediteze. Aceasta trebuie sa fie de incredere, sa iti ofere toate costurile intr-un mod corect si transparent si sa iti respecte intimitatea si confidentialitatea.

Citeste cu foarte mare atentie fiecare detaliu al contractului pe care il semnezi si de asemenea, citeste cu atentie toate informatiile pe care le gasesti pe site-ul creditorului. Daca esti bine pregatit si informat, intregul proces va decurge usor, fara niciun fel de probleme.

Sursa: http://sugarmoney.net