Care sunt cele mai potrivite alimente de consumat vara?

Pe cât de mult ne entuziasmează căldura de afară și ne permite plimbări lungi în aer liber și o sumedenie de momente de neuitat la malul mării, pe atât de mult ne poate încurca atunci când vine vorba despre alegerea alimentelor care să permită tractului nostru digestiv să se simtă confortabil pe timpul unei zile caniculare. De multe ori, când vremea se arată toropitoare afară, pofta noastră alimentară se diminuează, iar dorința de a avea un stil de viață sănătos, și de a consuma cât mai multe alimente care să permită un aport de nutrienți și vitamine optime pentru funcționarea normală a sistemului nostru imunitar, scade.

Poate te numeri printre cei care și-au promis recent lor înșine că anul acesta vor face acea schimbare a rutinei de viață atât de dorită și vor începe, pe lângă mersul la sală și cititul în fiecare zi, să aibă mai multă grijă și la alimentația lor.

Așadar, pentru a păși corect pe acest tărâm al cunoașterii alimentației ideale pentru sezonul estival, te-ai întrebat vreodată:

Care sunt cele mai potrivite alimente de consumat vara?

Întâi de toate, să nu uităm de hidratare

Știu că nu putem considera aportul de apă pe care îl consumăm într-o zi ca fiind o masă, și nici nu ar trebui vreodată să facem asta, dar putem recunoaște importanța covârșitoare pe care hidratarea o are atunci când vine vorba despre funcționarea optimă a organismului nostru.

Înainte de a te gândi ce să-ți pui în farfurie, asigură-te că ai băut un pahar mare de apă!

Fructele consumate cu moderație

Știm deja că, cu toate că acestea conțin nenumărate vitamine, aduc cu cine și un zahăr propriu produs, pe nume fructoză, fructele pot deveni cele mai bune prietene ale noastre pe timpul sezonului cald. Poți alege să înlocuiești de acum clasicul desert de după fiecare masă, cu o porție rezonabilă de pepene sau mango, după preferințe.

Lactatele și importanța sursei de calciu

Păstrate la temperaturi optime, lactatele reprezintă o sursă esențială de aminoacizi și calciu ce ne ajută organismul să suporte cu o mai mare ușurință temperaturile toropitoare din timpul verii. Ca și gustare, poți opta, pe timpul zilei, pentru o salată mare de roșii cu castraveți și cu telemeaua proaspătă a celor de pe site-ul Laktorio.ro pentru a da un gust aparte mesei tale.

Încearcă să stai cât mai departe de carbohidrații complexi

Buni în timpul iernii, căci ajută temperatura bazală a corpului să fie puțin mai ridicată decât media normală, dar extrem de nedoriți pe timpul verii, carbohidrații complexi regăsiți în pâine și paste, pe cât se arată de delicioși și plini de sațietate, îți vor aduce în plus, atât câteva kilograme nedorite, cât și o senzație de disconfort gastric ce îți va îngreuna zilele petrecute pe plajele exotice mult visate.

Limonadă la discreție

Acum este sezonul cel mai prielnic pentru consumul de vitamină C! Profită de fiecare ieșire la terasă pentru a-ți comanda limonada preferată, și a-ți lua aportul de vitamine necesare.

Suntem ceea ce mâncăm, iar acest lucru ne definește starea de bine din fiecare zi!

Surse foto: pixabay.com