Prescriptia unei marci de lentile de contact este un proces laborios si extrem de minutios, afla mai multe detalii in articolul de mai jos!

Noile provocari ale toamnei sunt mai aproape de tine. Daca te confrunti frecvent cu probleme de vedere, este cazul sa urmezi un control oftalmologic amanuntit, la finalul caruia sa ti se indice o diagnostic precis si sa ti se prescrie o pereche de ochelari sau de lentile de contact in functie de necesitatile tale.

La finalul controlului oftalmolologic ti se poate indica una dintre marcile populare de lentile de contact, precum Acuvue, iar din cadrul acesteia, un set de lentile zilnice sau lunare.

Controlul oftalmologic va include, in mod obligatoriu:

Anamneza – discutia dintre doctor si pacient, in cadrul careia acesta din urma explica de ce a venit la control, ce probleme oculare anterioare a avut, furnizeaza informatii referitoare la antecedentele sale medicale (boli asociate, tratamente efectuate, eventuale alergii) si antecedentele familiale.

Examinarea aspectului exterior al ochilor si pleoapelor

Autorefractometria – permite masurarea dioptriilor cu ajutorul unui aparat special (cunoscut mai ales sub denumirea de dioptron; pentru copiii sub 3 ani se utilizeaza un alt aparat, Plus Optics, capabil sa efectueze masuratoarea de la distanta);

Uneori (mai ales la tineri), este necesara repetarea acestei masuratori dupa folosirea unor picaturi, adica se efectueaza refractometrie cu cicloplegie.

Scopul utilizarii picaturilor este acela de a determina adevaratele dioptrii, inlaturandu-se, pentru o scurta perioada de timp, reglajele efectuate de musculatura ochiului.

Dupa aceste picaturi, pentru cateva ore, este dificila vederea la aproape, iar la distanta apare fotofobie (lumina supara). Efectul dureaza cateva ore.

Determinarea acuitatii vizuale – consta în citirea de catre pacient, a unor cifre si litere de pe un panou luminos, situat la distanta, apoi citirea unui text imprimat (testarea vederii la aproape). In acest moment, daca este nevoie, se prescriu ochelari.

Prescriptia unei lentile de contact

Prescriptia unei marci de lentile de contact este un proces laborios si extrem de minutios, care implica o colaborare intre medic si pacient, dar si o discutie concludenta intre cei doi in privinta nevoilor si naturii afectiunii pacientului. Poti avea nevoie de un set de lentile lunare precum Air Optix sau de unica folosinta, daca nu intentionezi sa pierzi timpul cu ingrijirea zilnica a accesoriilor medicale optice.

Lentile cu tehnologie patentata

Lentilele cu tehnologie patentata, precum PureVision, de la Bausch&Lomb, sunt create din materiale hidrofile de ultima generatie si asigura ochilor un confort sporit, gratie acestei particularitati de fabricatie care ofera ochilor o acuitate vizuala buna si un plus de sanatate.

Cu ajutorul lentilelor de contact PureVision, imaginea ramâne în detaliu vizibila si constrastata. Lentilele de contact PureVision au la baza noua tehnologie patentata AerGel. Ele se evidentiaza printr-o structura de suprafata revolutionara si execuție ireprosabila. Asigura o impermeabilitate mare la oxigen si umiditate adecvata ochilor in orice situatie. Lentilele de contact PureVision au o suprafata care previne, in acelasi timp, acumularea de murdarie si efectul vizibil de ceata. In plus, aceasta previne depunerea de proteine si lipide pe suprafata lentilei, sporind confortul lor din timpul utilizarii zilnice.

Traditionalul imbinat cu tehnologia moderna

Biofinity este acea marca de lentile de contact care combina perfect traditionalul cu elementele tehnicii oftalmologice moderne. Lentilele de contact Biofinity au fost concepute si produse de catre faimosul concern Cooper Vision.

De remarcat este ca lentilele de contact Biofinity se incadreaza in categoria dispozitivelor medicale noi, din a III-a generatie moderna, cu are proprietati neobisnuite si o textura moale. Ele sunt fabricate din material profund hidrofil pe baza de silicon- hidrogel. In plus, tehnologia rezolutionara, AQUAFORM, face ca ochiul sa fie bine hidratat si oxigenat in timpul purtarii lentilelor de contact Biofinity.

Materialul AQUAFORM nu contine niciun fel de adaos, completare sau substante de inmuiere. Intreaga masa a lentilei este uniforma, de aceea, aceasta respira natural.

Specific lentilelor de contact Biofinity este ca asigura un confort la purtare, imbunatatirea vederii si se adapteaza in mod perfect conturului anatomic al ochiului fiecarui utilizator.

Datorita permeabilitatii mari a oxigenului si a nivelului ridicat de hidratare, in prezent, aceste dispozitive medicale sunt cele mai bune lentile de contact disponibile pe piata cu profil oftalmologic.