O furtună violentă a făcut prăpăd la Moscova. Capitala Rusiei a fost lovită de cel mai puternic uragan din ultimii o sută de ani. 15 oameni au murit şi peste 200 au fost răniţi.

În doar câteva minute, urgia a doborât mii de copaci, a avariat 30 de case şi a blocat traficul metrourilor şi tramvaielor. 80% din zborurile efectuate pe aeroporturile din regiune au aterizat sau au decolat cu reţineri.

Uraganul a cuprins atât de repede oraşul, încât serviciile de salvare nu au mai putut face faţă apelurilor. La scurt timp, au fost înregistrare primele două victime. O staţie de autobuz a căzut peste un cuplu. Bărbatul a murit pe loc, iar femeia a ajuns la spital cu răni foarte grave. Restul victimelor au fost strivite de crengi şi copaci sau au fost lovite de bucăţi de ţiglă.

Primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, a declarat că autorităţile vor oferi câte 15 mii de euro familiilor victimelor furtunii.

“Tragedia este una fără precedent. Uraganul a lovit oraşul într-o oră de vârf, de aceea numărul victimelor este atât de mare”, a comunicat primarul Moscovei, Serghei Sobeanin.

Autorităţile din Moscova menţin miercuri alerta în capitală şi împrejurimi după furtuna violentă de luni şi rafalele de vânt în care şi-au pierdut viaţa 15 persoane şi alte 200 au fost rănite, relatează EFE.

Centrul de Meteorologie din Rusia a declarat cod galben de alertă pentru ziua de miercuri când se prognozează din nou vreme rea în capitala rusă.

Furtuna a doborât şi dezrădăcinat mai multe mii de arbori şi a avariat sute de structuri la Moscova şi în regiune.

Vântul cu viteze de până la 22 de metri pe secundă, însoţit de o ploaie puternică, a provocat întârzieri în aeroporturile din Moscova, iar trenul expres care asigură legătura cu cel de la Vnukovo şi-a întrerupt serviciul din cauza unui arbore căzut pe calea ferată.

Serviciul meteo a avertizat că furtuna s-ar putea repeta la 1 iunie.

uragan moscova