Începe sezonul de vârf pentru utilizarea la capacitatea maximă a sistemului de încălzire. Dacă centrala termică începe să fie tot mai zgomotoasă la funcționare, dacă o dețineți de când nici nu mai știți, dar în mod cert este depășită și perioada de garanție, ar fi cazul unei schimbări.

De altfel, când este timpul optim pentru a schimba o centrală termică în apartament și ce implică această nouă investiție? Poate fi utilizat același sistem, de țevi și radiatoare existente?

Când schimbăm centrala

De cele mai multe ori, când o eventuală reparație este mai costisitoare și nu merită, în raport cu randamentul unei centrale termice vechi, este decisă schimbarea acesteia. Ce denotă o clară nevoie de a face acest pas cât mai repede:

  • Centrala funcționează la capacitate maximă, însă nu încălzește atât cât ar trebui.
  • Costuri ridicate, la facturile de energie.
  • Randament scăzut, în sensul încălzirii greoaie, precum și presiune mică la apa din robinete sau fluctuații mari de temperatură.

De unde achiziționați o nouă centrală

Există în magazinele de profil variante dintre cele mai diverse. Nu vă amăgiți doar la ideea că există și ceva ieftin cu care să bifați rapid schimbarea dorită. Aveți nevoie de centrale termice Suceava așa cum veți găsi la Mancaro, Magazinul Instalațiilor, un model ce corespunde cu nevoia de confort termic, care are randament și desigur este în raport calitate-preț convenabil.

Mancaro este unul din magazinele de reper pentru publicul sucevean la capitolul instalații termice. Însă nu se rezumă doar la piața locală, astfel că cei interesați regăsesc în pagina oficială magazinulinstalatiilor.ro centrale termice marca Ariston, boilere, cazane și toată clasa de accesorii aferente. Nu degeaba este supranumit și universul instalațiilor, întrucât la Mancaro sunt ușor de regăsit toate produsele pentru renovări și amenajări – sisteme electrice, termice, gresie, faianță, finisaje și produse de sezon, tot ce ține de amenajarea băilor, bucătăriilor etc.

O nouă centrală poate funcționa pe aceeași rețea de țevi

Desigur că nu este de dorit să schimbați tot proiectul atunci când se impune schimbarea centralei. Condiția este ca acestea să fie bine întreținute. Centralele termice, prin principiul lor de funcționare, au nevoie de țevi curate prin care să circule și recircule apa. Magnetita și calcarul se pot depune pe instalație, în interior și asta poate afecta randamentul centralei termice. Sunt filtre speciale pentru a contracara astfel de efecte.

Alegeți o centrală termică în funcție de suprafața imobilului, în funcție de locurile de consum de apă caldă. De asemenea, relevantă este și eficiența centralei. Orientați-vă spre exemplu spre o centrală în condensație, ce are la bază un principiu inovativ și face parte din clasa de echipamente moderne. Astfel de centrale sunt în oferta de la Mancaro și dispun de garanții cu durata de 60 de luni – indiferent că vorbim de persoană fizică sau juridică.

Primiți consultanță gratuită, puteți comanda și ce nu este în stoc pentru moment, pe bază de catalog și o echipă dinamică și promptă va răspunde în timp utile la orice nedumerire ați avea. Alegeți corect și vă puteți bucura de confort termic sporit, iarna aceasta și multe altele ce vor veni.

Contact:

Strada Șoimului număr. 4, Suceava

0746 326 668

comenzi@magazinulinstalatiilor.ro