Exista mai multe situatii in care amplasarea de camere spion este cea mai buna solutie. Chiar daca astfel de camere sunt interzise in situatii ce vor fi expuse mai jos, uneori, pentru a verifica anumite informatii si a monitoriza zone importante, camerele spion sunt o idee geniala mai ales pentru simplul motiv ca sunt foarte greu de detectat si de cele mai multe ori sunt trecute cu vederea.

Camere spion incluse in electronice

Exista camere spion care seamana perfect cu electronicele normale cum ar fi telecomenzile si stick-urile USB sau chiar un mic aparat de radio amplasat pe un raft, un senzor de fum pus pe tavan si alte elemente similare.

Aceste camere sunt utile in mai multe situatii. Ceea ce este foarte importante de mentionat – camerele spion nu pot fi utilizate in spatii precum toaletele proprii sau baile publice, dressinguri si cabine de proba sau alte locuri intime. Amplasarea unei camere ascunse in bunurile si spatiile unei alte persoane este ilegala.

Utilizarea camerelor spion

Pare ca aceste camere sunt ilegal de folosit in orice moment, insa in realitate lucrurile sunt putin diferite. Parintii care au angajat bone pot amplasa camere spion in casa pentru a vedea ce anume face bona in timp ce sta cu micutul.

Au fost nenumarate situatii in care bonele au maltratat copiii, iar parintii au aflat foarte tarziu atunci cand au vazut urmele de violenta fizica sau cand si-au dat seama ca micutul este traumatizat psihic. In aceasta situatie, o camera amplasata in zona in care copilul isi desfasoara activitatea si care sa acopere cat mai mult din casa este solutia ideala.

De asemenea, un manager care are banuieli asupra faptului ca in biroul sau se intampla anumite lucruri in absenta sa, poate amplasa camere spion pentru a vedea daca aceasta banuiala se adevereste sau nu. In aceasta situatie, camerele spion nu sunt interzise.

O alta situatie in care camerele spion s-au dovedit extrem de utile este procurarea de informatii. Anumite informatii si interviuri nu pot fi luate decat cu camera ascunsa. Scenele in care politicieni importanti faceau afaceri sau tranzactii ilegale, abordarea persoanelor publice pe strada si alte situatii similare, nu ar fi posibile fara o camera ascunsa. In aceste situatii, camerele ascunse sunt puse de obicei pe haine, in nasturi sau in acul de la cravata, in pixul din buzunarul camasii sau chiar pe sapca sau pe caciula.

Utilizarea camerelor spion s-a dovedit de asemenea extrem de utila si pentru survolare si organizarea unui flagrant. Orice persoana vizata care ar fi vazut camera ar fi renuntat complet la activitatile obisnuite, insa cu o astfel de camera a putut fi monitorizat comportamentul real al persoanei urmarite si au putut fi stranse probele necesare pentru procese importante.

Camerele spion sunt foarte discrete si usor de integrat in orice spatiu, sau de transportat in exterior si sunt foarte greu de vazut. Cele mai bune modele sunt integrate atat de firesc in diverse obiecte incat nu atrag atentia.