Când ar trebui să iei în considerare ochelarii progresivi?

Știm cu toții că ochelarii au ajuns să fie accesoriul principal din viața omului modern. Uneori la alegere, uneori din nevoie. Acea nevoie poate fi, evident, de diferite feluri, în funcție de problemele de vedere sau de multitudinea de probleme de vedere pe care le avem. În ajutor vin ochelarii cu lentile progresive. Când ar trebui ca aceștia să fie luați în considerare? Ei bine, acel moment vine atunci când avem mai mult probleme de vedere, și probabil avem chiar mai multe perechi de ochelari.

Ochelarii progresivi vin cu lentile multifocale fără linie, cu până la trei zone de vizualizare pentru vederea la aproape, mijloc și la distanță, astfel încât să poți vedea de aproape și de departe cu o singură pereche de ochelari. Îți poți lua adio de la multitudinea de tocuri de ochelari pe care trebuia sa le porți mereu cu tine sau de la inconvenientul de a-ți schimba ochelarii în diferite contexte, în funcție de nevoie.

Cum să alegi ochelarii progresivi potriviți pentru tine? Prima și prima dată, alege o rama care îți place, din selecția de rame ochelari de vedere apoi fii atent la prescripția de la medicul specialist. Un sfat, am spune prietenesc, atunci când îți alegi rama pentru ochelari, este să fii foarte atent la trăsăturile tale și, în același timp, și la mărimea feței tale, astfel încât să nu fie nici prea mici, nici prea mari, și nici nepotriviți ca și stil.

Cine poate beneficia de ajutorul lentilelor progresive? Oricine caută o singură pereche de ochelari de zi cu zi, cu vedere îmbunătățită și distorsiuni minime. Aceștia sunt grozavi pentru că îți permit să vezi atât de aproape, cât și de departe și sunt o pereche de ochelari pe care nu trebuie să-i tot iei și să-i scoți. Spre deosebire de lentilele progresive bifocale, nu au o linie vizibilă între diferitele puncte focale, indiferent dacă ești nou, în ceea ce privește purtatul ochelarilor cu lentile progresive.

În cazul în care ai o anumită rețetă de la medicul specialist, sau dacă încerci un nou design de ochelari progresivi, tine minte că toată lumea are nevoie de timp pentru a se obișnui cu ochelarii progresivi. Procesul de obișnuire poate părea puțin intimidant, dar de fapt este mult mai ușor decât crezi.  Mai întâi pune-ți ochelarii, asigură-te că stau confortabil în sus și sigur pe puntea nasului. Acum uită-te în depărtare în jurul tău, iar când privești direct înainte, vederea ta ar trebui să fie clară. Dacă porți ochelari noi sau dacă ți-a fost modificată prescripția, oferă puțin timp ochilor tăi pentru a se adapta și pentru a vedea clar la acest interval.

Un factor important în achiziționarea unor ochelari cu lentile progresive este bugetul. Cu siguranță, acest tip de ochelari necesită și o disponibilitate de investiție puțin mai mare, dar aceasta poate fi privită și ca și o singură investiție, într-o singură pereche de ochelari de o calitate mai ridicată, și nu mai multe investiții puțin mai mici, care pot fi și într-o calitate mai mică, dar și incomode, tocmai pentru că sunt mai multe.

Nu ezita să îi încerci și să îți faci propria părere, înainte de a exclude complet ideea acestei achiziții. Din nou, nu sunt neapărat potriviți pentru toată lumea, dar merită încercat, pentru confortul tău de zi cu zi.