Cancerul pulmonar, afecţiunea pentru care românii caută tratament la Spitalele PremiQaMed din Austria

Grupul PremiQaMed, unul dintre cei mai mari operatori de spitale private din Austria și una dintre principalele destinații pentru turism medical din Europa, are o rată de succes în vindecarea cancerului pulmonar depistat în stadii incipiente, printr-o singură operație, de până la 90% din cazuri. În acest an, peste 1.300 de români au fost internați la spitalele PremiQaMed, majoritatea pentru tratamentul cancerului pulmonar, dar și pentru alte tratamente oncologice.

Cancerul pulmonar se numără printre cele mai frecvente tratamente oncologice la pacienții români din spitalele PremiQaMed. Cu toate acestea, medicii austrieci ai Grupului pot trata și alte boli pulmonare cu echipamente de ultimă generație și cu o rată de succes foarte mare. Pentru intervenții chirurgicale, lobectomia VATS – o metodă chirurgicală minim invazivă – poate fi aplicată în 80% din cazuri. Prin această metodă, traumatismele și durerile post-chirurgicale sunt semnificativ mai mici, iar mecanica respirației este mai bună. În plus, stresul mai scăzut cauzat de operație duce la o deteriorare minoră a sistemului imunitar al pacientului, la mai puține complicații și la îmbunătățirea gradului de supraviețuire pe termen lung. În cazul depistării precoce a cancerului pulmonar, 90% din toate cazurile pot fi vindecate doar cu o operație.

În Centrul de Pneumologie al Grupului, aparținând Spitalului Privat Döbling, aproximativ 80% din toate operațiile de cancer pulmonar pot fi efectuate minim invaziv, ceea ce înseamnă că internarea în spital, după o intervenție chirurgicală minim invazivă este mai scurtă de o săptămână.

„Datorită disponibilității unor forme de tratament complet noi, aflate în continuă evoluție, pacienții cu boli avansate, care în urmă cu doar câțiva ani ar fi fost catalogați ca având șanse reduse de supraviețuire, pot acum spera în mod realist la recuperare. Tratăm pacienți cu orice boală pulmonară malignă, care afectează peretele toracic și mediastinul, cum ar fi cancerul pulmonar, metastazele, mezoteliomul, tumorile peretelui toracic, tumorile neurogenice, timomul etc. Pe lângă orice boli maligne, tratăm boli infecțioase precum empiem, infecții fungice sau abcese. În plus, oferim tratament interdisciplinar pentru emfizem cu bronhoscopie și reducerea volumului pulmonar prin chirurgie minim invazivă. Intervențiile chirurgicale minim invazive sunt aplicate de asemenea pentru stern înfundat (pectus excavatum), sindrom de evacuare toracică și hiperhidroză”, explică Prim. Univ.-Prof. Dr. Michael Rolf Müller, PremiQaMed Group.

Potrivit profesioniștilor PremiQaMed, după operație se face o analiză histopatologică amănunțită a țesutului și o clasificare exactă a tumorii. Apoi, comisia de medici decide dacă este nevoie de terapie suplimentară și ce medicație este cea mai potrivită. Pe lângă chimioterapie și radioterapie, se aplică și imunoterapia. Fiecare concept modern de tratament pentru cancerul pulmonar necesită o cooperare strânsă între toate disciplinele implicate – de la diagnostic până la planificarea terapiei și monitorizarea post tratament. În Centrul de Pneumologie al Spitalului Privat Döbling, pacienții cu cancer pulmonar sunt evaluați de o comisie interdisciplinară pentru tumori.

Potrivit Asociației Americane de Pneumologie, există două tipuri principale de cancer pulmonar: SCLC (cancer pulmonar cu celule mici) și NSCLC (cancer pulmonar fără celule mici). Un al treilea tip, mai puțin frecvent, se numește tumoră carcinoidă. Cancerul de tip NSCLC este mai frecvent și reprezintă aproximativ 80% din toate cazurile de cancer pulmonar. Acesta de obicei crește și se răspândește în alte părți ale corpului mai lent decât SCLC.

Despre PremiQaMed

PremiQaMed este un operator de spitale private cu sediul în Austria, care oferă servicii medicale de înaltă performanță. Spitalele Grupului oferă servicii la diferite niveluri: pacienții pot verifica diagnosticul și pot primi un plan de tratament de la specialiști de top, sau pot urma tratamente complete în spital. În acest ultim caz, medicul curant va gestiona procesul de tratament, va coordona implicarea specialiștilor din alte discipline și va fi în permanență în legătură cu pacientul, ca persoană de contact primară. Cooperarea strânsă a experților de top, organizarea rapidă a procedurilor de diagnostic și tratament și utilizarea celor mai noi tehnologii de diagnosticare, chirurgie și terapie sunt factori decisivi pentru tratamentul cu succes al cancerului. Mai mult, la cerere, pacienții români primesc traducători în limba maternă la fiecare pas, cât timp stau internați.

Spitalele private din Austria se bucură de o reputație excelentă în rândul pacienților austrieci și internaționali, pentru serviciile medicale de cel mai înalt nivel, oferite într-o ambianță exclusivistă. Grupul PremiQaMed gestionează cu succes spitale private de mai bine de 30 de ani și numele său a devenit sinonim cu tratamentul medical de cel mai înalt nivel, atât în regim de spitalizare, cât și ambulatoriu, concentrându-se pe îngrijire excelentă, calitate înaltă a serviciilor și organizare flexibilă.

Cu al doilea cel mai mare număr de medici la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană, Austria este în prezent una dintre principalele destinații de turism medical. Potrivit Administrației pentru Comerț Internațional – Serviciul Comercial al SUA, sistemul de sănătate austriac include 271 de spitale și clinici cu aproximativ 64.800 de paturi disponibile (7,4 paturi la mia de locuitori). Aproximativ 64% dintre acestea sunt în spitale generaliste, cu 26,6% în clinici specializate și centre de reabilitare și 7% în sanatorii sau instituții de îngrijire paliativă.