TVR 1 va transmite începând de joi, în direct şi în exclusivitate pentru România, Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Montpellier, Franța.

Gimnaştii români sunt prezenţi deja la Montpellier pentru a participa la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică. Fetele au fost miercuri în focurile calificărilor. Telespectatorii sunt invitaţi la Park&Suites Arena din Montpellier, Franţa, unde se desfăşoară Campionatele Europene de Gimnastică Artistică, începând cu 17 aprilie 2015. Evenimentul este transmis în direct la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+ în perioada 17-19 aprilie.

Alina Alexoi este la Montpellier pentru a comenta pentru telespectatorii TVR ediţia din acest an a Europenelor de gimnastică. Înainte de a urmări calificările în concursul feminin, ne-a oferit câteva informaţii despre această competiţie:

„Este o ediţie de Campionat European cu întreceri individuale şi finale pe aparate. Sunt 38 de ţări în competiţia de gimnastică masculin, cu 167 de gimnaşti şi 33 ţări reprezentate în cea de feminin, aici concurând 100 de gimnaste. România are în concurs patru fete: Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Laura Jurcă şi Andreea Iridon. La băieţi, mizăm pe Andrei Munteanu, Marius Berbecar, Cristian Bataga, Vlad Cotuna, Daniel Rădeanu şi Andrei Ursache. Lupta pentru medalii e deschisă la fete, unde experienţa Dianei Bulimar va conta enorm. Celelalte gimnaste românce îşi doresc să câştige primele lor medalii individuale. La băieţi, cel mai aproape de podium sunt Munteanu şi Berbecar, dar au nevoie de constanţă. Din punctul de vedere al antrenorilor, Europenele sunt un barometru pentru ceea ce va urma la Campionatele Mondiale”, spune Alina Alexoi, comentator TVR.

La finalul competiţiei din acest an, Federaţia Română de Gimnastică va primi drapelul UEG (Uniunea Europeană de Gimnastică), România fiind organizatorul următoarei ediţii de Campionat European individual, în 2017.

Campionatul European de Gimnastică Artistică este unul dedicat probelor individuale, nu se organizează nicio competiţie pe echipe. O echipă de gimnastică la masculin poate fi formată din maxim 6 gimnaşti, iar cea feminină din maxim 4. În timpul calificărilor, cel mult 4 gimnaşti din fiecare ţară pot concura pe fiecare aparat. În finală, acest număr este limitat la 2 gimnaşti din fiecare ţară, pe fiecare tip de aparat.

Programul transmisiunilor TVR de la Europenele de Gimnastică Artistică de la Montpellier este următorul:

  • vineri, 17 aprilie, 15.00 – 17.00 – concurs individual compus feminin, în direct – TVR 1, TVR HD, TVR+
  • vineri, 17 aprilie, 19.00 – concurs individual compus masculin, transmis în direct numai la TVR HD;
  • sâmbătă, 18 aprilie, 08.00 – 10.25 – concurs individual compus masculin, înregistrare din 17 aprilie – TVR 1, TVR+
  • sâmbătă, 18 aprilie, 15.30 – 18.25 – finale pe aparate – TVR 1, TVR HD, TVR+;
  • duminică, 19 aprilie, 15.30 – 18.30 – finale pe aparate – TVR 1, TVR HD, TVR+.