Astra Giurgiu e cu un pas în șaisprezecimile de finală ale Europa League, după ce a învins-o pe Austria Viena cu scorul de 2-1 în partida jucată pe Ernst-Happel-Stadion în Grupa E a competiției europene.

Lukas Rotpuller a reușit deschiderea scorului în minutul 57.  Austria Viena a rămas în minutul 65, fără căpitanul său, Grunwald. Căpitanul a fost eliminat după ce a primit două cartonașe galbene, pentru faulturi, în numai câteva minute.

Campioana României a profitat de superioritatea numerică și a reușit egalarea scorului abia în minutul 79 prin golul marcat de Daniel Florea.

În timp ce Constantin Budescu a adus victoria prin golul marcat în minutul 88 ca urmare a unui penalty obținut de Daniel Florea după un duel cu Filipovic.

Grație acestei victorii, Astra are 7 puncte și este pe locul 2 în clasamentul grupei. Lider, cu 11 puncte, este Roma, deja calificată.

Austria Viena este pe poziția a treia, cu 5 puncte. Viktoria Plzen, cu 3 puncte, ocupă ultimul loc și nu mai are șanse de calificare.

În ultimul meci din faza grupelor, campioana României o va întâlni acasă pe AS Roma, pe 8 decembrie. În aceeași zi, Austria Viena va juca în deplasare cu Viktoria Plzen.