Dantura joaca un rol foarte important atat din punct de vedere functional cat si din punct de vedere estetic motiv pentru care aceasta trebuie intretinuta cat mai bine. Pentru o intretinere cat mai buna este necesara spalarea danturii dupa fiecare masa. De asemenea, controlul stomatologic periodic este un alt obicei pe care fiecare dintre noi trebuie sa il aiba.

Din pacate, numarul celor care au un astfel de obicei este foarte mic, fapt care conduce la aparitia problemelor din punct de vedere stomatologic.

Detalii care transmit ca serviciile stomatologice oferite sunt de calitate

Avand in vedere ca numarul celor care ignora igiena dentara este mic este absolut normal ca un numar din ce in ce mai mare de persoane sa aiba probleme din punct de vedere dentar. Modul in care sunt rezolvate aceste probleme depinde intr-o mare masura si de calitatea serviciilor oferite de catre cabinetul stomatologic. Pentru ca aceste servicii sa fie oferite la un nivel calitativ cat mai ridicat este necesar ca, cabinetul stomatologic sa fie ales in functie de anumite criterii, cateva dintre cele mai importante fiind urmatoarele:

  • Notorietatea de care se bucura cabinetul stomatologic. Inainte de a decide care este cabinetul stomatologic ales pentru rezolvarea problemelor dentare este foarte important sa te interesezi despre notorietatea pe care o are respectivul cabinet. In cazul in care aceasta notorietate este rea atunci este cazul sa gasesti un alt cabinet stomatologic. Nu este cazul sa risti sanatatea dentara pentru a vedea daca este sau nu adevarat ceea ce se spune despre un cabinet stomatologic.
  • Gradul de dotare al cabinetului. Tehnologia a avansat foarte mult si in domeniul stomatologic ceea ce inseamna ca echipamentele utilizate acum 15 – 20 ani nu mai sunt de actualitate si nici macar de folos. Pentru a nu suferi mult in timpul interventiei stomatologice dar si pentru a diminua sansele de esec este necesara apelarea doar la cabinete stomatologice care sunt dotate cu aparatura de ultima ora.
  • Utilizarea celor mai bune accesorii si produse. In timpul interventiei stomatologice se utilizeaza fel de fel de accesorii si produse, ca de exemplu gluma 2Bond 4 ml, adeziv monocomponent – Medica M3 fotopolimerizabil. Aceasta, la fel ca toate celelalte produse utilizate in timpul interventiei stomatologice trebuies a fie de cea mai buna calitate, sa fie achizitionate doar de la producatori cunoscuti pe piata, iar produsele trebuie sa fie originale, nicidecum contrafacute.
  • Modul in care comunica personalul cabinetului stomatologic si chimia care se infiripa intre pacient si personalul medical al cabinetului este un alt detaliu care trebuie avut in vedere in momentul in care se alege cabinetul stomatologic in care se va realiza lucrarile stomatologice necesare.

Concluzii

Calitatea serviciilor stomatologice oferite depinde intr-o mare masura de calitatea produselor si echipamentelor utilizate in timpul operatiunilor stomatologice. Acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate si sa fie in conformitate cu necesitatile avute de catre personalul medical care lucreaza in cadrul cabinetului stomatologic. De asemenea, modul in care personalul medical stie sa gestioneze relatia pacient – doctor este un alt detaliu care face diferenta intre cabinetele stomatologice.

https://www.medicam3.ro/