Un lider cu adevarat puternic isi depaseste granitele – la propriu si la figurat. Consolidarea conexiunilor la nivel international nu doar ca aduce recunoastere in industrie, ci deschide si drumul catre piete noi si oportunitati reale de crestere.

Totusi, inainte de a alege tara in care vrei sa te extinzi ai nevoie de o imagine de ansamblu a mediului de afaceri extern. Nu poti semna contracte cu firme internationale fara a cunoaste reglementarile specifice fiecarui domeniu.

In plus, este esential sa afli cat mai multe detalii despre firmele de interes pentru a evita colaborarile riscante. Cauta firmele conform criteriilor tale de interes, apoi alege continentul, tara, produsele si regiunea.

Contractele internationale te vor ajuta sa cresti volumul vanzarilor, sa-ti consolidezi pozitia in domeniul in care activezi si sa atragi noi clienti si parteneri de afaceri.

Cum alegi firma potrivita?

Este important sa stii ca societatea cu care va urma sa colaborezi pe o perioada lunga de timp este de incredere si nu are probleme din punct de vedere legal.

Totodata, informatii precum capacitatea de marfa pe care o poate gestiona, termenele de plata cu care societatea lucreaza dar si timpul de livrare, sunt necesare pentru a-ti putea planifica si optimiza intregul proces operational.

Vezi cele mai importante detalii ale companiilor precum tarile de import si export din ultimii trei ani, domeniile si produsele pentru care societatile au realizat activitati.

Daca activitatea ta se bazeaza pe transporturi, atunci cand alegi un nou colaborator sau partener de afaceri, trebuie sa fii atent si sa evaluezi firma din toate punctele de vedere: financiar, operational, juridic, administrativ.

Cand te implici in comertul international, trebuie sa fii extrem de atent la partenerii cu care lucrezi. Posibile riscuri includ pierderea marfii sau intarzieri in livrare, dar si taxe fictive cerute de colaboratori. Daca tu le-ai promis clientilor un anumit termen de livrare si ulterior afli ca acesta este depasit, cu siguranta ii vei pierde.

Asadar, este esential sa verifici compania partenera si sa te asiguri ca respecta standardele si reglementarile internationale.

Succes prin verificare si precautie

Verificand cu atentie firmele si activitatea acestora, poti evita riscuri majore, cum ar fi scaderea vanzarilor sau chiar falimentul.

In afaceri, este esential sa fii informat si precaut. Trebuie sa cunosti foarte bine partenerii, poate chiar mai bine decat se cunosc ei insisi, pentru a identifica eventuale riscuri pe care acestia le-ar putea ignora.