Se apropie perioada sărbătorilor de iarnă. Cei care pleacă în vacanță, sau care se întorc în țară, preferă să închirieze o mașină, decât să folosească transportul în comun sau taxiurile. Astfel, serviciile de rent a car Otopeni sau București vor fi la mare căutare.

O mașină este un plus extraordinar pentru orice călătorie. Doar cu aceasta puteți vizita toate locurile care vă interesează, puteți ajunge la toate întâlnirile și puteți vedea atracțiile, fără să vă bateți capul foarte mult cu transportul în comun sau cu taximetriștii bădărani.

Există câteva sfaturi pe care trebuie să le luați în considerare la închirierea unui automobil. În special, este necesar să se studieze cu exactitate condițiile de închiriere a mașini, contractul trebuie scris într-o limbă pe care o înțelegeți și o citiți complet. Sfera de responsabilitate a părților trebuie să fie înregistrată în contract. Este necesar să înțelegeți în ce cazuri, ca chiriaș, va trebui să plătiți eventualele daune.

Potrivit unor surse credibile, Wikipedia, închirierea de mașini este supusă numeroaselor condiții care variază de la o țară la alta și de la o companie la alta. În general, autovehiculul trebuie returnat în aceeași stare în care a fost închiriat și, adesea, nu trebuie să depășească restricțiile pentru kilometraj, în caz contrar se pot plăti taxe suplimentare. Din motive de siguranță, unele companii prevăd o vârstă minimă și / sau maximă de închiriere. În toate cazurile este necesar un permis de conducere valabil pentru închirierea unui vehicul, iar unele țări au nevoie de un permis internațional de conducere.

O atenție deosebită merită acordată asigurării. De obicei, costul de bază al închirierii include și asigurarea. La momentul contractului, pe cardul dvs. este blocată o anumită sumă și în caz de probleme acoperă repararea, iar în lipsa unor incidente – este returnată. Desigur, puteți opta pentru o garanție extinsă la încheierea contractului de închiriere, dar uneori, mai ales în Europa, o asigurare completă poate fi mai scumpă.

De asemenea, trebuie să fiți atenți la serviciile incluse în contractul de închiriere (asigurare, taxa de drum, numarul de kilometrii, carburantul, etc.).

Un alt lucru la căruia trebuie să îi acordați atenție atunci când închiriați un autoturism în București este confortul, trebuie să fiți atenți la dotările mașinii. Gândiți-vă cu bine de ce fel de mașină aveți nevoie. Dacă călătoriți cu copii sau dacă aveți multe bagaje, puteți opta pentru o mașină mai mare, un SUV. Dacă sunteți în căutarea unui autoturism de buget, pentru a nu plăti mult pe închiriere și carburant, ar trebui să rezervați cel mai mic model disponibil.