Nu există nicio îndoială că, calitatea somnului este influențată în primul rând de saltea. Cu toate acestea, cadru de pat nu trebuie neglijate, deoarece stabilitatea mobilierului, funcțiile sale practice și, de asemenea, estetica întregului depind de acestea. Deci, ce trebuie să căutați atunci când faceți o astfel de achiziție pentru a lua cea mai bună decizie posibilă?

Cadre de pat, adică, dimensiunea în primul rând

Desigur, aspectul cheie atunci când se decide asupra alegerii este dimensiunea structurii, care va afecta ce saltea va fi achiziționată ulterior. În cazul mobilierului pentru două persoane, cele mai mici saltele au o lățime de aproximativ 120 cm, deși nu vor fi întotdeauna confortabile. Din acest motiv, experții recomandă ca cadrele de pat concepute pentru 2 persoane să aibă o lățime de aproximativ 160 cm, atât timp cât dimensiunea dormitorului permite, desigur.

De asemenea, merită să acordați atenție înălțimii cadrului. Aceasta este o problemă importantă, în special atunci când se cumpără un pat pentru un copil sau pentru o persoană în vârstă, deoarece mobilierul prea înalt poate fi pur și simplu incomod sau chiar periculos atunci când se ridică.

Practicitate? Cu toate acestea, este important să

Știm deja ce dimensiuni sunt optime – în special în ceea ce privește lățimea – și de ce această problemă este atât de importantă. Cu toate acestea, nu putem uita de aspectele practice, deoarece, după cum se pare, cadrul poate servi în plus ca un compartiment de rezervă, de exemplu, pentru așternuturi. O astfel de soluție va funcționa foarte bine mai ales în casele și apartamentele mici, în care fiecare astfel de spațiu valorează aproape greutatea sa în aur. Prin urmare, dacă aveți o zonă mică, cu siguranță merită să alegeți dintr-o gamă de cadre cu compartimente de depozitare sau sertare.

Bineînțeles, puteți renunța la ele, deoarece mulți comercianți oferă lăzi de pat glisante, care pot fi, de asemenea, o soluție bună. Cu toate acestea, ele nu sunt întotdeauna atât de practice încât să merite să se opteze pentru ele.

După cum puteți vedea, atunci când alegeți un cadru, dimensiunea și caracterul practic al acestui tip de construcție sunt esențiale. Bineînțeles, nu trebuie uitată nici estetica, care este importantă și într-o cameră precum dormitorul.