Sa produci vin reprezinta o pasiune in toata regula. Tehnicile folosite isi pun amprenta gustului si aromelor, iar timpul contribuie si el la un produs excelent, de o calitate superioara. Tocmai din acest motiv este important sa tii cont de anumiti factori care sunt responsabili de o licoare magica, plina de savoare si care invita papilele gustative la visare. De la automatizarea proceselor de prelucrare a strugurilor la simplul butoi de vin, toate aceste aspecte genereaza o serie de avantaje nebanuite pentru activitatea pe care o desfasori.

De-a lungul timpului, recipientele de depozitare au jucat un rol esential in formarea unui vin care va impresiona chiar si pe cei mai mofturosi. Fie ca vorbim despre un butoi de lemn confectionat din stejar sau despre un recipient din fibra de sticla, in ambele situatii scopul este acelasi: formarea unui mediu propice pentru maturarea, fermentarea si depozitarea licorii pentru o perioada mai indelungata.

Cum sa obtii un vin de casa exceptional

Fiecare gospodar se ghideaza dupa propria reteta. Secretele mostenite din generatie in generatie contureaza personalitate vinului si ii confera savori aparte. Pe langa procesul propriu-zis de productie, beciul constituie mediul in care se intampla toata magia. Aici, temperatura este optima pentru fermentare si maturare, iar lumina nu va modifica texturile si aromele. Astfel, iata cateva aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand folosesti pentru depozitare un butoi de vin.

  1. Depoziteaza vinul intr-un loc ferit de razele luminoase

Intrucat beciurile, pivnitele si cramele sunt preferate de catre gospodari si producatori, este de la sine inteles ca vinul este sensibil la lumina. Razele soarelui pot produce modificari in materie de gusturi, iar produsul final nu se va ridica la asteptarile setate. Ai grija ca butoiul de vin sa fie depozitat intr-un loc intunecos, ferit de lumina directa.

  1. Mentine un echilibru termic

Mergand si mai departe, temperatura optima pentru formarea vinului este in jurul temperaturii de 13 grade Celsius. Acesta trebuie protejat de diferentele mari de temperatura, intrucat extremele nu vor face altceva decat sa distruga proprietatile strugurilor. Cu ajutorul unui butoi de vin pozitionat corespunzator intr-un beci sau pivnita, calitatea nu va avea de suferit, iar rezultatul te va impresiona inca de la prima inghititura.

  1. Fii atent la recipientele folosite

Pe piata exista o serie de recipiente special concepute pentru nevoile tale. Acestea prezinta o serie de avantaje care contribuie in mod direct la conturarea unor savori de vis. Astfel, daca vrei ca strugurii sa se imbine cu notele lemnoase, de esenta tare, alege un butoi confectionat din lemn. Daca vrei un recipient ieftin si de calitate, alege un butoi vin din plastic sau fibra de sticla. Nu in  ultimul rand, pentru recipiente care se curata usor, solutia ideala pentru tine este o damigeana di sticla.

  1. Seteaza un grad optim de umiditate

Totodata, un beci in care umiditatea este puternica isi va pune amprenta in mod negativ asupra vinului din butoaiele tale. Mucegaiul nu va intarzia sa apara si sa se extinda, iar produsul final va fi compromis. Verifica in mod constant nivelul de umiditate si asigura-te ca acesta se invarte in jurul valorii recomandate de 70%.

Orice poveste de succes incepe la un pahar de vin

Nu mai este un secret faptul ca vinul este o licoare magica, rafinata si care invaluie toate simturile. Astfel, daca esti pasionat de domeniul viticulturii, cei de la regalfermierul.ro vin in ajutorul tau si iti ofera tot sprijinul in procesele de productie. Pe site gasesti butoaie de vin special concepute pentru nevoile tale, iar calitatea este garantata.

Nu mai sta pe ganduri si comanda acum recipientele necesare pentru depozitarea unui vin de nota 10 sau alte produse utile din aceasta arie de activitate, plase umbrire, folie termica solar si o multime de alte ajutoare de nadejde.