Toamna aduce cu sine o activitate intensa in gospodariile de pretutindeni. De dimineata si pana seara, familii intregi participa la procesele prin care strugurii se transforma in cel mai bun vin de casa. Activitatea implica multa voie buna si se bazeaza pe retetele secrete mostenite din generatie in generatie. Totodata, un vin de calitate nu implica doar un soi ales de struguri, ci si o serie de butoaie vin special concepute pentru conservarea aromelor.

De-a lungul timpului, industria vinului s-a modernizat, iar activitatea micilor si marilor producatori este mult mai simpla si rapida. In acest fel au aparut noi ustensile pentru prelucrarea strugurilor, cat si recipiente moderne de depozitate a lichidului in maxima siguranta. Acestea se regasesc intr-o gama variata de modele care prezinta doar beneficii pentru produsul tau final.

4 tipuri de butoaie de vin care vor genera produse de exceptie

 1. Butoaie de plastic

Una din inovatiile momentului este reprezentata de prezenta butoaielor de vin realizate in proportii mari din plastic. Beneficiile acestor recipiente sunt multiple, iar dezavantajele nu isi fac simtita prezenta in cadrul procesului de achizitie.

Avantaje:

 • preturi accesibile pentru toti producatorii.
 • rezistenta indelungata.
 • forma care se potriveste in orice tip de incapere.
 • se poate utiliza si in alte scopuri, cum ar fi acumularea apei de ploaie.
 • Poate fi resursa principala pentru un sistem de irigatii.
 • Usor de curatat.

Dezavantaje:

La inceput, aceste butoaie prezinta un miros specific de plastic, insa dupa o curatare amanuntita dispare aceasta problema.

 1. Butoaie de lemn

Folosite din ce in ce mai rar, aceste butoaie erau la mare moda pe vremea bunicilor nostri. Prezinta o constructie robusta, solida si care asigura calitate indelungata vinului.

Avantaje:

 • Combinarea gustului strugurilor cu noi arome ale lemnului
 • Modele diferite in functie de lemnul folosit
 • Mediu excelent pentru depozitarea vinului in siguranta

Dezavantaje:

Un prim dezavantaj ar fi faptul ca sunt destul de mari si in acest fel ocupa mult spatiu. In al doilea rand, aceste butoaie sunt greu de curatat si necesita un efort in adevaratul sens al cuvantului. In cazul in care nu au fost igienizate corespunzator, bacteriile isi pot face aparitia oricand.

 1. Damigeana

Damigeana este acel butoi confectionat din sticla prezent in majoritatea locuintelor de la tara si nu numai. Este un recipient excelent de pastrare a lichidelor pentur o perioada nelimitata de timp si prezinta multe avantaje, dupa cum urmeaza:

Avantaje:

 • Recipient usor de curatat, deci nu formeaza un mediu pentru bacterii
 • Preturi accesibile pentru toti producatorii
 • Mediu propice pentur procesele de fermentare, maturare si depozitare

Dezavantaje:

Dezavantajul este destul de evident. Damigeana este confectionata din sticla, iar manevrarea gresita poate conduce la un adevarat accident. Desi de cele mai multe ori recipientul este prevazut cu un invelis protector, niciodata nu poti sti cand gradul de rezistenta va avea de suferit.

 1. Butoiul din fibra de sticla

Nu in ultimul rand, butoaiele din fibra de sticla sunt inovatii ale momentului si combina toate avantajele celor deja enumerate.

Avantaje:

 • Material rezistent in timp
 • Usor de curatat
 • Nu afecteaza gusturile sau mirosul
 • Mentine calitatea vinului

Dezavantaje:

Dezavantajele aproape ca nu exista, insa nu putem sa trecem cu vedera faptul ca este destul de voluminous si ar acapara spatiu important din beci sau pivnita.

Regalfermierul.ro, ajutorul tau de nadejde in gospodarie

Daca aceasta toamna te-a prins pe nepregatite, apeleaza la regalfermierul.ro si comanda acum un butoaie de vin perfecte pentru nevoile tale. Calitatea iti este asigurata, iar produsele vor ajunge la tine in cel mai scurt timp cu putinta.

De asemenea, pregateste-te din timp pentru primavara si alege acum un sistem de irigatii potrivit pentru culturile tale. Nu vei regreta nici macar o secunda decizia facuta!